Pagini

18 martie 2012

'Prometheus' - al 2-lea trailer: cel mai bun film SF al anului?

Noile secvenţe din filmul lui Ridley Scott arată ce orori şi primejdii se ascund pe planeta unde s-a născut Alien. Filme, poze şi explicaţii după jump:


Al doilea trailer pentru filmul Prometheus de Ridley Scott a fost lansat, în sfârşit, sâmbătă, la capătul unei săptămâni în care echipa de marketing a filmului a "încins" fanii la cote maxime. Concomitent cu premiera trailer-ului, realizatorii lui Prometheus şi-au făcut apariţia la convenţia WonderCon, în SUA, pentru a vorbi despre cel mai aşteptat film SF al anului.

Noul trailer dezvăluie tot mai mult din universul imaginat de Ridley Scott şi scenaristul Damon Lindelof pentru aceast pseudo-prequel al seriei Alien, dă indicii despre acţiune şi strârneşte şi mai multe întrebări. Iată trailer-ul:



Ce spune trailer-ul de mai sus:

  1. Prometheus este cu adevărat o aventură în cea mai pură tradiţie a science-fiction-ului: civilizaţii extraterestre, planete misterioase, etc.
  2. Că are în el, cu adevărat, ADN-ul seriei Alien: acţiunea se petrece pe planeta din primul film al seriei numai că Scott şi Lindeloff duc povestea în cu totul altă direcţie.
  3. Că o parte din acţiune se petrece pe Pământ şi că civilizaţia extraterestră descoperită pare să fi vizitat Terra cu mulţi ani în urmă - e clar o referire la teoriile paleastronautice de tip Von Daniken.
  4. Că terrienii se vor confrunta cu un nouă rasă extraterestră (Slavă Domnului, era şi timpul ca xenomorful din Alien să mai ia o pauză!).
  5. Că, într-adevăr, Jochei-ul Spaţial (uriaşa creatură a cărui corp mumificat este descoperit în primul Alien) joacă un rol important. Este o direcţie pe care filmele din serie au uitat-o cu desăvârşire.
  6. Că extratereştrii reprezintă o ameninţare pentru omenire.
  7. Prometheus arată extraordinar şi că filmul, care va fi 3D, trebuie să fie un spectacol uluitor.
  8. Noomi Rapace are toate şansele să devină noua Ellen Ripley.
Click pentru capturi din trailer:
 

Sâmbătă, la convenția WonderCon au fost prezenți regizorul Ridley Scott, scenaristul Damon Lindeloff și actorii Charlize Theron și Michael Fassbender care au vorbit, atât cât se poate în acest moment, despre Prometheus. Iată ce au spus:

ADN. Evident, marea întrebare se referă la relaţia dintre Alien şi Prometheus, întrebare la care Scott a dat acelaşi răspuns ca până acum: noul film conţine doar "ADN-ul lui Alien", ceea ce ar fi cea mai bună descriere. De asemenea, regizorul a mai explicat că el şi Damon Lindelof au lucrat povestea până când au reuşit să creze un întreg alt univers.

VA URMA? O informaţie interesantă: ar putea exista o continuarea, cu atât mai mult cu cât finalul lui Prometheus va lăsa nerezolvate unele întrebări.

ANDROIZI. Damon Lindelof a discutat puţin despre personajul interpretat de Michael Fassbender, un andorid numit David care este, spune scenaristul, un robot ce se pretinde om, fără a da mai multe detalii.

MODEL. Michael Fassbender a povestit că a fost interesat să reprezinte felul în care personalitatea robotului pe care îl interpretează evoluează în funcţie de interacţiunea cu oamenii. Actorul a mai dezvăluit faptul că şi-a construit mişcările lui David având ca model sportivul olimpic Greg Louganis care l-a impresionat cu "economia mişcărilor, folosind fiecare muşchi cu maximă economie".

VIRAL. Pe de altă parte, echipa care asigură promovarea lui Prometheus îşi face treaba de minune şi foloseşte din plin toate trucurile de marketing viral posibile.

În săptămâna ce a precedat lansarea celui de al doilea trailer, au fost lansate două "reclame la reclame" iar site-ul fictivei corporaţii Weyland (care mai mult sau mai puţin joacă roluri de "bad guy" în toată seria Alien) au fost updatate cu o cronologie foarte interesantă a companiei (o găsiţi aici) şi cu un clip viral care prezintă "naşterea" lui David.