Pagini

30 iulie 2011

Cum ar putea fi relansat 'Terminator'? Paul WS Anderson si Damon Lindelof raspund


Revista americana Wired a avut ideea de a-i intreba pe regizorul lui Resident Evil si pe scenaristul lui Lost si Star Trek cum ar face ei un reboot al seriei Terminator. Iata ideile celor doi:

Dupa insuccesul celui de al patrulea episod, seria Terminator a ruginit complet si nici macar revenirea lui Schwarzenegger la actorie nu a reusit sa o reporneasca. Ziaristii de la Wired i-au intrebat pe Paul WS Anderson si Damon Lindeloff cum ar restarta ei franciza. Cei doi autori, in ciuda faptului ca vin din universuri destul de diferite, au avut totusi punct de vedere comune.

Paul WS Anderson
Paul WS Anderson 
(regizor al seriei Resident Evil si al primului Alien vs Predator)
  • Un nou Terminator nu trebuie sa fie un film sumbru, asa cum se poarta acum; dimpotriva, trebuie sa fie turnat in plin soare, in California, iar o parte a actiunii trebuie sa se petreaca intr-un centru comercial.
  • Ar face o continuare directa a celui de al doilea film, lasand la o parte episoadele 3 si 4, si ar pastra tonul „foarte fun”.
  • Filmul ar trebui sa plin de rasturnari de situatie.
  • Finala ar trebui sa fie extrem de „epica”: o batalie a la Stapanul inelelor intre zeci de mii de Terminatori si oameni, dar nu la scara din Transformers.


Damon Lindelof
Damon Lindelof 
(unul din creatorii lui Lost, co-scenarist Star Trek, Cowboy vs Aliens)
  • Nici Damon Lindelof nu are chef de istorii sumbre. „Avem nevoie de comedii, cu majuscule!”, spune el. „Va imaginati se succes ar avea un film in stilul Marea mahmureala dar cu roboti?”
  • Cum Arnold a dovedit ca are talent pentru comedie ar putea juca fara probleme intr-un astfel de film.
  • Ideea de baza a filmului ar putea fi urmatoarea: un Terminator a lasat gravida o femeie care va da nastere primului hibrit om-Terminator. Actiunea filmului s-ar putea petrece in 2012, an in care ar veni oamenii din viitor pentru a gasi acest copil si a incerca sa il elimine. „Sunt convins ca filmul ar fi permis si sub 13 ani daca nu este aratat nimeni fumand si daca pustiul nu primeste un glonte in cap!”