Pagini

7 iulie 2011

Dean Devlin: „E vremea sa continuam povestea din 'Stargate'”

Prezent in urma cu cateva zile la decerenarea premiilor Saturn, Dean Devlin, producatorul si creatorul (alaturi de Roland Emmerich) al filmului original, a dezvaluit starea de fapt in ceea ce priveste continuarile filmelor Stargate si Ziua Independentei.


In cei aproape 20 de ani de cand filmul Stargate a avut premiera, conceptul original a plecat in directii diferite, in numeroasele sezoane ale celor trei serii TV (SG-1, Atlantis, Universe), dezvoltate nu de creatorii originali ci de Brad Wright si Jonathan Glassner. Acum ca franciza TV da semne de oboseala, Dean Devlin crede ca s-au copt vremurile ca povestea originala a Portii Stelare sa fie spusa, pe marile ecrane.
„Ironia sortii face ca noi (Devlin si Emmerich – n.r.) sa fi gandit filmul original ca primul dintr-o trilogie”, spune Dean Devlin, intrtun interviu pentru Collider. „N-am putut insa niciodata sa facem partile a doua si a treia. Speranta noastra este ca acum sa putem reveni sa spunem si restul povestii”.
Devlin a mai spus ca urmatoarele doua filme vor folosi cu siguranta actorii din Stargate-ul original – Kurt Russell, James Spader, Mili Avital, etc. - si ca povestea se va modifica putin fata de intentiile originale ale celor doi creatori, „din moment ce au trecut atitia ani”. „Vrem sa exploram ideea cum au fost construite initial Portile Stelare si unde altundeva in univers mai exista, de ce exista si unde se mai gasesc ele altundeva pe Pamant".
Asta ar putea insemna ca, daca Emmerich si Devlin reusesc sa faca filmele, povestea ar putea abandona povestile cu Goa'ulzi, cu Atlantis, etc. si sa se indrepte in directii cu totul noi.
De asemenea, Devlin a confirmat ca, impreuna cu Emmerich, se pregatesc de o continuare la Ziua Independentei, filmul care le-a lansat cu adevarat carierele. E vorba nu de una ci de doua filme, si deja exista scrisa o schita de scenariu pentru unul dintre ele. „Am gasit in sfarsit o idee demna de o continuare”, a declarat producatorul. „Va fi dificil sa realizam aceste proiecte... dar lumea vrea sa le faca, multi fac eforturi ca ele sa vada lumina zilei, nu stiu daca vor fi realizate dar sper ca vom reusi!”