Pagini

4 iulie 2011

Short News: Thor 2, Ferma Animalelor, Contele de Monte Cristo


Sa revenim la clasici vreme de o editie a stirilor pe scurt si sa transformam marile carti in filme SF, sa punem cateva intrebari legate de viitorul lui Thor, sa vedem cum arata moartea in noul Final Destination si sa vorbim putin de unul dintre marile nume ale fantasticului la TV.


Clasicii literaturii in versiune SF

Cei de la Warner Bros au pus mana pe un scenariu semnat de Ian Shorr, descris drept „o versiune futurista a Contelui de Monte Cristo”, celebra poveste de aventuri din 1844 a lui Alexandre Dumas. Proiectul a primit deja unda verde si se cauta repede un regizor. De amintit aici ca in istoria literaturii fantastice mai exista o versiune SF a Contelui... Se numeste Destinatia mea: stelele, a fost scrisa de Alfred Bester in 1956, este o carte extraordinara si ar merita adaptata. Cartea a aparut in romaneste la editura Leda.
Un alt clasic al marii literaturi care va suferi un tratament de cosmetizare SF se anunta a fi celebrul roman In inima intunericului al lui Joseph Conrad. Filmul, pus la cale de studiourile Radar Films, va purta numele de Into Darkness, si va fi regizat de Peter Cornwell, autor al filmului horror The Haunting in Connecticut. De amintit ca romanul lui Conrad a stat la baza capodoperei Apocalypse Now a lui Francis Ford Coppola.

Ferma animalelor

Regizorul Rupert Wyatt, autor al viitorului Rise of the Planet of the Apes, si Andy Serkis, interpretul lui Gollum si King Kong, isi dau mana pentru a aduce pe ecrane o noua versiune a celebrei fabule distopice a lui George Orwell , Ferma animalelor. Noul film, ar trebui realizat cu cele mai noi tehnologii de motion capture. Cartea a mai fost adaptata de doua ori pana acum: o versiune animata, din 1954, si o versiune „live action” TV, cu animalele construite de Jim Henson's Creature Shop.

Thor 2

Un al doilea film avand ca erou pe Thor va vedea lumina marelui ecran cel mai probabil pe 26 iulie 2013, asa cum au anuntat producatorii de la Marvel Studios. Thor va fi silit insa sa isi gaseasca un nou regizor fiindca britanicul Kenneth Brannagh s-a despartit de Marvel in „mod amical”. Candidati pentru acest post sigur vor fi, acum ca primul film a incasat suficienti bani (437 milioane in intreaga lume). Chris Hemsford este legat de rolul de zeu prin contract insa exista doua mari intrebari: 1. Acum ca are un Oscar in palmares si un copil de crescut va mai dori Natalie Portman sa joace in noul Thor? Si 2. Din moment ce l-au „epuizat” pe Loki, care va fi noul „villain” ales de producatori?

Biografia lui Rod Serling

Rod Serling
Pentru cei care nu il cunosc, Rod Serling a fost unul dintre marile nume ale TV-ului american, creator al popularului serial Twillight Zone / La limita imposibilului (a lui este vocea care se aude pe genericul seriei) dar, de asemenea, a mai creat alta antologie fanstastica de TV, Night Gallery, si a scris scenariul primei adaptari a romanului Planeta maimutelor, in 1968. In prezent, exista un proiect de a transforma viata acestui star al fantasticului televizat intr-un film biografic al carui scenariu este scris de Stanley Weiser (Wall Street).


Final Destination 5

A cincea parte din serie aparent infinita de povesti horror cu moartea vanand adolescenti are un nou poster, foarte interesant, proaspat aparut pe net. Filmul (realizat in 3D) o sa apara anul acesta, iar subiectul are legatura, de data aceasta, cu prabusirea catastrofala a unui pod.