Pagini

9 iulie 2011

Space Invaders, Transformers 4, Wolfman, etc


O noua armata de jocuri video dau navala pe marile ecrane: invadatori spatiali, adevaratii fii ai lui Alien si alti vanatori de extraterestri. Un razboinic al lui Thor baga bete in roate lui GI Joe iar studiourile Universal vor un om lup mai mic.
Space Invaders
Hollywood Reporter sustine ca producatorul Lorenzo di Bonaventura, specializat in ultima vreme in proiecte inspirate din succesele de public ale anilor '80 (GI Joe, Transformers), ar vrea sa faca un film inspirat de cel mai popular joc „arcade”, Space Invaders. In parteneriat cu producatorul Gigi Pritzker, Bonaventura a rezervat deja dreptul de adaptare al jocului si a pornit deja in cautarea unui scenarist capabil sa inventeze o poveste pentru viitorul film. Ce e interesant aici ca jocul, extrem de rudimentar dupa standardele de azi – practic sunt randuri intregi de invadatori care trebuie eliminate de jucator si atat – nu are ca alte jocuri de succes o „mitologie” proprie, deci realizatorii sunt practic liberi sa inventeze orice, fara sa alieneze baza de fani.

Transformers 4, 5 si 6
S-a vorbit destul in ultimele zile despre viitorul seriei Transformers si s-a zvonit ca Jason Statham va fi eroul viitorului film, informatie negata deja de regizorul Michael Bay. Producatorul Don Murphy a tinut sa adauge ca, in ciuda speculatiilor, un Transformers 4 nu va fi un „reboot” al seriei ci o continuare dar cu potential de a lansa o noua trilogie de filme. „Nu am pierdut 'Transformerii'”, spune Murphy. „Nu au devenit vedete cumplit de scumpe precum Tobey Maguire. Nu stiu ce va urma, dar sunt destul de sigur ca va urma o noua trilogie, ca va fi data naibii si ca o veti uri fiindca nu vor fi numai roboti”. Oficial, Paramount Pictures nu a anuntat inca nimic despre viitorul francizei.

Wolfman
Un regizor putin cunoscut, Louis Morneau, autor al filmului de serie B Bats, a fost ales sa sde ocupe de cel de al doilea „reboot” al clasicului The Wolfman, dupa incercarea nereusita de anul trecut, regizata de Joe Johnston si avand pe Benicio Del Toro in rolul principal. Planul initial era o continuare al filmului cu Del Toro. Vazand insa  rezultatele filmului, studiourile Universal au decis realizarea unei productii independente de aceasta, numita Wolfman, si care va merge direct pe DVD (ceea ce explica alegerea unui regizor atat de putin cunoscut).

Un razboinic din 'Thor' in 'G.I. Joe 2'
Ray Stevenson, interpretul lui Volstagg, unul dintre companionii lui Thor, va interpreta personajul negativ din viitorul GI Joe 2, ale carui filmari vor incepe la sfarsitul lui august in Louisiana, in regia lui Jon M. Chu. Stevenson va fi Firefly, membru al organizatiei criminale Cobra, cu talenete de sabotor, ninja si expert in explozibili.


Continuarea la 'Aliens'
Un nou joc intitulat Aliens: Colonial Marines, care va fi lansat in primavara anului viitor, este prezentat de firma producatoare, Gearbox Software, drept adevarata continuare a filmului din 1986 al lui James Cameron. Pentru a da mai multa greutate acestei „adaptari”, producatorii i-au angajat pe Bradley Thompson si David Weddle, scenaristi pentru Battlestar Galactica, sa puna ceva „carne” pe povestea din joc.


Mass Effect
Legendary Pictures vor anunta oficial la viitoarea conventie Comic-Con intrarea in santier a unei adaptari cinematografice a jocului video Mass Effect vandut in 1,6 milioane de exemplare in numai aase saptamani de la lansarea sa, in 2007. Seria de jocuri prezinta aventurile intergalactice ale comandantului Sheppard si a echipei lui care vor sa scape universul de o rasa extraterestra malefica numita Reapers.