Pagini

10 august 2011

Alienii electrici fac Moscova praf si pulbere

V-ati saturat de filme cu invazii extraterestre? Inainte sa raspundeti aflati despre ce este vorba in The Darkest Hour, un film produs de rusul Timur Bekmambetov, autorul lui Nightwatch si Wanted. Imagini si video dupa jump.


Thriller-ul SF The Darkest Hour este o poveste cu cinci tineri care se pomenesc rataciti intr-o Moscova pusa la pamant de un devastator atac extraterestru. Noutatea consta in faptul ca alienii, de aceasta data, nu sunt creaturi tentaculare sau roboti uriasi ci, asa cum veti vedea in spectaculoasul trailer de mai jos, creaturi electrice.
Filmul este produs de Timur Bekmambetov si va fi realizat de Chris Gorak, regizor de data recenta dar posesor al unui impresionant C.V. de designer pentru Terry Gilliam si David Fincher, printre altii. Scenariul este scris de Jon Spaihts (Prometheus al lui Ridley Scott) iar din distributie fac parte Emile Hirsch (Speed Racer), Olivia Thirlby, Max Minghella, Rachael Taylor (Transformers) si Joel Kinnaman





Ce se poate spune acum despre The Darkest Hour?
  1.  Daca e sa te iei dupa trailer si schitele de preproductie de mai jos, filmul arata foarte bine. Secventele in care oamenii sunt dezintegrati sunt chiar impresionante.
  2. Se anunta ca o variatiune originala pe tema invaziei si te duce cu gandul la District 9.
  3. Filmarile s-au desfasurat chiar in Moscova (inclusiv Piata Rosie) iar filmul va fi prezentat in 3D.
  4. Extraterestrii apar mai tarziu in film dar realizatorii s-au chinuit sa ii faca cat mai plauzibili posibil – e vorba de creaturi electrice si electromagnetice.
  5. Va avea premiera mondiala pe 23 decembrie anul acesta iar in Romania pe 13 ianuarie.