Pagini

2 august 2011

Asa arata noul 'Spiderman'

UPDATE. Au aparut primele imagini hi-res care prezinta in detaliu costumul noului Spider-Man, pe noii Peter si Mary Jane. Imagini si trailer dupa jump (click pe poze pentru o versiune mai mare).
Recunosc, proiectul acestui reboot al seriei Spider-Man, cu Andrew Garfield (Social Network) mi s-a parut de la inceput doar o idee buna de a mai stoarce bani. Cele trei filme de pana acum (mai ales primele doua) sunt excelente, Sam Raimi a gasit tonul perfect al transpunerii aventurilor Omul-Paianjen pe marile ecrane. Dar e de inteles si calculul celor de la Hollywood. Filmele cu supereroi merg foarte bine, Sam Raimi nu mai vrea Spider-Man, Tobey Maguire cere prea multi bani. De aici si ideea acestui reboot al intregii francize.
Povestea o ia din nou de la inceput, cu geneza Omului-Paianjen, in regia lui Marc Webb, cu Garfield in rolul titular, cu Emma Stone (Mary Jane), Martin Sheen (Ben Parker), Sally Field (matusa May), Denis Leary si Rhys Ifans (Relicvele Mortii 1, Notting Hill) in rolul personajului negativ, reptilianul Dr. Connors.
Realizatorii au vorbit in ultima vreme despre incercarea lor de a gasi un ton mai realist pentru noua poveste si despre cata atentie dau ei noului costum care a trebui sa arate ca si cum ar putea fi facut de un tanar obisnuit. De asemenea, Peter va fi dotat cu aruncatoare de panza de paianjen, un aparat inventat de el, iar panza nu va mai fi secretata de propriul lui corp, ca in primele trei filme din serie.
Atat declaratiile realizatorilor cat si spusele celor care au citit deja scenariul scris de James Vanderbilt si, mai ales, primul trailer ne dau de inteles ca noul Spider-Man se vrea mai aproape de ultimele Batman decat de benzile desenate originale.