Pagini

22 august 2011

'Conan' a fost masacrat cu barbarie la box-office


Trei blockbustere fantastice care au fost lansate in week-end-ul trecut au iesit sifonate din prima confruntare cu publicul, la incasari. 

In primul rand, Conan Barbarul 3D, a iesit abia pe locul 4 la incasari in SUA, cu 10 milioane de dolari, o suma foarte mica si care este posibil sa scada in saptamanile urmatoare. La randul sau Colin Farrell si remake-ul lui Fright Night, si el 3D, a mers slab: abia locul al cincilea, cu 8,3 milioane. Mai bine s-a clasat (locul 3), ultimul film al lui Robert Rodriguez, Spy Kids 4 (tot 3D dar vandut cu o dimensiune olfactiva in plus) cu 12 milioane.
Asemenea rezultat dezamagitor a facut deja pe multi sa spuna ca 3D-ul nu mai aduce oamenii in sali ceea ce e macar un verdict grabit. Mai degraba, anuntatele esecuri ale acestor filme sunt datorate fie unui marketing gresit fie, mai degraba, calitatii filmelor in sine. 
Conan, de exemplu, in ciuda unor trailere care s-au dorit cat mai imbietoare cu putiinta, a fost facut praf de critici. Agregatorul Rotten Tomatoes inregistreaza abia 26% cronici pozitive din 94, consensul acestora fiind urmatorul: „desi violenta sangeroasa a filmului este fidela scrierilor lui Robert E. Howard, Conan renunta la personaje tridimensionale, dialog si interpretari in favoarea unor efecte 3D nenecesare”.
Mult mai bine "merge" in continuare Planeta maimutelor: Invazia care s-a clasat pe locul 2 cu alte 16,3 milioane de dolari incasati.