Pagini

3 august 2011

Short News: Doctor Strange, Inclestarea Titanilor 2, Spaceless


Omul Paianjen isi schimba culoarea, cimitirul animalelor de casa da semne suspecte de viaţa, un vrajitor psihedelic se intoarce din anii '60 iar Sam Worthington ajunge in iad.



Un doctor pentru Doctor Strange
Se pare ca Marvel Comics au dat, in sfarsit, unda verde pentru un film avandu-l ca personaj pe Doctor Strange. Informaţiile sunt inca destul de neclare; se pare ca Marvel i-a angajat pe scenaristii lui Conan Barbarul sa schiţeze o prima versiune a scriptului. Filmul ar putea avea premiera in 2013. Cateva luni mai devreme, in aprilie, Patrick Dempsey din Anatomia lui Grey, si-a exprimat dorinţa de a-l juca pe Doctor.
Creat in 1963 de Stan Lee si Steve Dikto, Doctor Strange este nu un supererou "obisnuit" ci un vrajitor in toata puterea cuvantului. Inspirat de magicienii din comicsurile copilariei lui Lee si din cultura "beat" a epocii, Strange trece prin diverse aventuri spectaculoase intr-o lume bizara, parca desprinsa din tablourile suprarealistilor, si a prezis facinaţia hippioţilor pentru misticim asiatic si universuri psihedelice. Anul acesta, el s-a clasat pe locul 31 in topul celor mai populari 100 de supereroi din istorie, intocmit de IGN. A mai fost eroul unui film, realizat modest in 1978, direct pentru televiziune, film ce poate fi gasit pe YouTube.


Iar noul Spider-Man este...
... Miles Morales, un pusti jumate negru, jumate mexican. El apare in costumul Omului Paianjen in ultimul numar al revistei Ultimate Fallout, editata de Marvel Comics. "E un Spider-Man pentru un sec. XXI care reflecta cultura si diversitatea noastra", a comentat Axel Alonso, redactorul-sef Marvel. Omul-Paianjen original, Peter Parker, a fost omorat de scenaristi in benzile desenate in iunie, anul acesta.


Titanii se inclesteaza din nou
Continuarea de la Inclestarea Titanilor are in sfarsit un nume oficial: se va numit Wrath of the Titans, adica Mania Titanilor. De data aceasta, eroul Perseu (Sam Worthington), la zece ani dupa ce a ucis Krakenul, trebuie sa se infrunte din nou cu Hades (Ralph Fiennis) care, impreuna cu Ares (Edgar Ramirez) si Kronos, il rapesc pe Zeus (Liam Neeson). Ca sa-si scape tatal, Perseu trebuie sa mearga in iad, impreuna cu regina razboinica Andromeda (Rosamund Pike), Argenor si cu zeul Hefaistos (Bill Nighy).

Un nou Green Lantern
Cei de Warner Bros vorbesc despre un al doilea Green Lantern, in ciuda faptului ca primul film a fost primit foarte prost si de critici si de public. "Va fi un film mai sumbru", zice Jeff Robinov, unul dintre sefii de la Warner.

Şeful lui Superman vine din "Matrix"
Regizorul Zack Snyder, care lucreaza intens la noul film cu Superman, l-a ales pe Laurence Fishbourne (Predators, Morpheus din Matrix) pentru rolul lui Perry White, redactorul-sef al ziarului Daily Planet, la care este angajat ca reporter Omul de oţel.

Pet Sematary reloaded
Proiectul unei noi adaptari a romanului Pet Sematary al lui Stephen King a ajuns pe masa de lucru a producatorilor iar ca regizor este curtat in acest moment Alexandre Aja, cel care a realizat in ultimii ani remake-urile dupa The Hills Have Eyes si recentul Piranha 3D. Singura problema: Aja cauta acum bani pentru Cobra: The Space Pirate, o adaptare a unei manga de succes. Pet Sematary a mai fost adaptat odata, cu succes, in 1989:



Un ucigas uitat in spaţiu
Regizorul lui Jane Eyre, Cary Fukunaga, a batut palma cu Universal pentru un film SF pe care unii se grabesc sa il considere noul Moon. In acest film, numit Spaceless, eroul principal este un asasin platit care se trezeste intr-un costum spaţial, in deriva in cosmos, avand la dispoziţie un computer programat sa ii ţina copanie pana cand se i va termina rezerva de oxigen. Asasinul trebuie sa afle ce i s-a intamplat dupa sosirea lui pe o staţie spaţiala unde avea misiunea de a ucide un om.