Pagini

16 august 2011

V-a placut '300'? Stati sa vedeti 'Immortals'!

Daca va e dor de un film plin de efecte speciale inspirat din mitologia greaca, trebuie sa rezistati doar pana pe 11.11.2011 cand va avea premiera noul film al lui Tarsem Singh, Immortals, o poveste cu zei, titani si eroi inclestati intr-o batalie de epopee. Ma multe informatii, imagini si ultimele secvente dupa jump.

Indianul Tarsem Singh a fost coleg de clasa cu Michael Bay si Zack Snyder, cu care impartaseste o cariera de regizor de clipuri de mare clasa si, mai ales, o dragoste imensa pentru imagini extraordinare cu orice pret, chiar in detrimentul filmului. Spre deosebire de colegii lui, Singh a regizat doar doua filme in ultimii zece ani, The Cell (2000) si The Fall (2006 - unde a ales pe micuta romanca Catinca Untaru in rolul principal). Tot spre deosebire de colegii lui, imaginile lui Singh te lasa masca; tipul este absolut indragostit de suprarealism si, prin urmare, ceea ce face iese din normele Hollywood-ului. Si, sa nu uit, Singh este tipul care a regizat "Losing My Religion" al lui REM.
Noul lui film, povestea mitologica Immortals este "Caravaggio combinat cu Fight Club", spune Tarsem Singh, declaratie speculata de presa pana cand regizorul a regretat ce i-a iesit pe gura. Oricum ar fi, Immortals, asa cum se vede din imaginile facute publice pana acum, arata ca si cum 300 sau Inclestarea Titanilor ar fi trecut prin filtrul lui Dali sau al unui alt mare maestru al suprarealismului.


Zei, titani si oameni
Despre ce e vorba in film: eroul Tezeu asista neputiincios la masacrarea familiei sale de catre hoardele dezlantuite ale titanului Hyperion, in vreme ce Zeus este ocupat de propriile lui razboaie in ceruri. Cum zeii nu pot interveni in razboaiele de pe Pamant, Zeus il alege pe Tezeu sa il opreasca pe Hyperion, care vrea sa elibereze titanii inchisi in Tartar pentru a face praf si pulbere Olimpul.
Multa lume bune isi face aparitia in acest film. Englezul Henry Cavill isi face in rolul lui Tezeu incalzirea pentru viitorul Superman al lui Snyder, Mickey Rourke este cat se poate de "villain" pe post de Hyperion, Freida Pinto (Planeta maimutelor) este preoteasa Phedra, Stephen Dorff e un mare maestru al hotilor iar veteranul John Hurt il joaca pe batranul Zeus.
Immortals va fi 3D, ceea ce este mai mult decat de potrivit pentru acest film de actiune conceput ca o pictura renascentista, si va fi lansat (inclusiv la noi) pe 11 noiembrie.