Pagini

29 octombrie 2011

George R. R. Martin: dupa "Urzeala tronurilor" vin supereroii

Cum serialul HBO a atras atentia exact cat trebuie asupra operei George R.R. Martin, studioul SyFy Films a pus mana pe drepturile asupra unei alte opere a scriitorului american.


O parte din echipa "Wild Cards": George R. R Martin e cel cu barba alba, in centru, alaturi de el, in dreapta, Melinda Snodgrass
Incepand de la sfarsitul anilor '80, Martin a contribuit la un "shared universe", un univers fictional la care lucreaza mai multi autori, numit Wild Cards.
Cartile din aceasta serie porneau de la premiza ca un virus extraterestru infesteaza orasul New York, intr-un univers alternativ. Supravietuitorii acestei molime se impart in doua grupuri: Jokerii (in general fiinte diforme) si Asii, mai rari dar avand superputeri.
A rezultat un scenariu destul de realist si de sumbru cu supereroi la care, la inceput, au trudit mari nume din literatura fantasty si SF precum Roger Zelazny, Walter John Williams sau Lewis Shiner. Martin a fost cel care a adunat aceste povesti laolalta si le-a editat (si a si scris la ele, evident), impreuna cu scriitoarea si scenarista Melinda Snodgrass.
SyFy Films, divizie de filme creata in 2010 de postul SyFy impreuna cu Universal Pictures au cumparat drepturile de la Wild Cards.
Ei nu pot face filme cu bugete uriase ci mult mai modeste dar, spune Hollywood Reporter, cele din seria Wild Cards vor fi cam la nivelul lui District 9 sau Children of Men.