Pagini

27 octombrie 2011

Short News: Jocul lui Ender, Banlieue 13, Star Trek 2, ParaNorman, zombi si remake-uri



Cum Paranormal Activity 3 s-a lansat saptamana trecuta in SUA cu mare succes de public, capii studiourile Paramount au anuntat ca un al patrulea film din serie va avea “aproape sigur” premiera peste un an.


Vesti bune pentru fanii romanelor lui Orson Scott Card: adaptarea dupa Jocul lui Ender va vedea lumina marelor ecrane pe 15 martie 2013. Aceasta adaptare, acum aflata in mainile regizorului Gavin Hood (Wolverine), se afla de foarte multa vreme in lucru si multa luma a fost de parere ca nu va fi realizata niciodata. Scenariul este semnat de Hood impreuna cu Alex Kurtzman & Roberto Orci (Star Trek, Transformers, Cowboys and Aliens).

Viitorul Star Trek nu se va numi Star Trek 2 – e o informatie sigura livrata de actrita Zoe Saldana (Uhura) intr-un interviu pentru Access Hollywood. Va fi un film uimitor, spune ea desi recunoaste ca, pana acum, nu a vazut scenariul. Filmarile la noul Star Trek vor incepe anul viitor, la jumatatea lunii ianuarie.

Specialistii in marketing ai studiourilor Warner Bros au decis ca un prolog de 6 minute pentru viitorul Batman, Dark Knight Rises, va fi prezentata inainte Misiune Imposibila 4, care va fi lansat pe 16 decembrie, dar numai la cinematografele IMAX.


Paul Walker (seria Fast and Furious) negiciaza in prezent rolul principal in Brick Mansions, remake-ul american al filmului de actiune (SF) francez Banlieue 13. Acest remake va fi produs si scris de echipa responsabila pentru versiunea originala, adica Luc Besson si co-scenaristul Robert Mark Kamen iar din distributie va face parte si David Belle, vedeta primelor doua filme si „tata” al spectaculosului sport numit parkour.

Un alt remake la care se gandesc americanii este Them, versiunea SUA a horror-ului francez Ils (2006) in care un tanar cuplu care locuieste intr-o casa retrasa sunt terorizati de o banda de mascati.

Cum ne aflam in plina moda a mortilor-vii, anul viitor, pe 10 august, va avea premiera Warm Bodies, un love-story cu zombies (!), bazat pe un roman post-apocaliptic de Isaac Marion.

„Capitanul Jack Harkness nu o sa mai apara in Doctor Who!” este de parere interpretul personajului, actorul britanic John Barrowman. Barrowman, care tocmai l-a jucat pe Jack in cel de al patrulea sezon al serialului Torchwood, spera ca isi va face totusi aparitia alaturi de noul Doctor anul viitor, la cea de a 50-a aniversare a lui Doctor Who, cel mai longeviv serial SF din istorie.

Laika, studiourile care au realizat Corpse Bride si Coraline pregatesc un nou film de animatie stop-motion numit ParaNorman, despre un baietel neinteles care are poate vorbi cu mortii si care trebuie sa infrunte stafii, zombi si adultii pentru a-si salva orasul de un blestem vechi de secole. Filmul ar trebui sa aiba premiera in august 2012 dar primele secvente vor fi facute publice la sfarsitul acestei saptamani. Iata mai jos primul poster al filmului: