Pagini

21 martie 2012

Ce se mănâncă în 'Jocurile foamei'?

În universul romanelor scrise de Suzanne Collins se consumă pâine pe circ însă nu poţi intra în arenă pe stomacul gol. Maestrul Costăchel ne lămureşte după click cau ce se hrănesc gladiatorii juvenili din Panem.


O nouă nebunie mondială va ajunge la apogeu vineri, odată cu premiera filmului Jocurile foamei, demnul urmaş al francizelor Harry Potter şi Twilight.



Interesant cum milioane de tineri de pe întreaga planetă s-au lăsat fascinaţi de această poveste cu copii puşi să lupte pe viaţă şi pe moarte în arenele unei Americi viitoare, prăbuşite şi sărace. Un univers distopic ieşit de sub pana unei autoare, Suzanne Collins, care dă acum lovitura, la fel ca celebra doamnă J.K. Rowling.

Şi fiindcă nebunia Jocurile foamei a atins cote planetare, nu e de mirare că a apărut deja şi o carte de reţete din lumea viitoarei ţări Panem. O carte după care (dând la o parte bucate mai "vânătoreşti" de gen "tocăniţă de raton") se pot prepara câteva feluri bune.

De aceea l-am rugat pe maestrul Costachel să "traducă" pe buzunarul şi frigiderul fanilor români una dintre aceste reţete pe care o găsiţi aici.