Pagini

18 martie 2012

Cinci minute din 'Lockout': noul film SF scris şi produs de Luc Besson

Un agent special îşi face de cap într-o închisoare orbitală "cucerită" de deţinuţi periculoşi:


Aproape complet retras în confortabilul fotoliu de scenarist şi producător, Luc Besson (Al cincilea element) aruncă regulat pe piaţă o armată de serii B care recliclează, deseori deştept, toate clişeele filmelor de acţiune.

Cea mai nou producţie de acest tip, Lockout (cunoscut şi ca Maximum Security One), scrisă de Besson şi regizată de James Mather şi Stephen St. Leger, se pregăteşte să iasă pe piaţă la sfârşitul lui aprilie şi se anunţă a fi o variaţie de Evadare din New York corcită cu ceva din Fortăreaţa 2.

În Lockout, fiica Preşedintelui ajunge prizonieră pe o staţie spaţială folosită ca închisoare. Pentru a o salva, autorităţile trimit un agent guvernamental ieşit din comun - jucat de Guy Pearce (LA Confidential, Prometheus), o alegere neaşteptată pentru un action-hero - şi care pare a fi o combinaţie de Snake Plissken şi Han Solo.

Cinci minute din acest film au fost prezentate în premieră la convenţia WonderCon şi le puteţi vedea mai jos:



Nu e prima oară când Besson se inspiră de la John Carpenter şi din Evadare din New York - vezi cele două filme din seria Banlieue 13, scrise şi produse de celebrul regizor francez.