Pagini

20 martie 2012

Un nou supererou debarcă pe micile ecrane

A fost dată publicităţii prima poză din Arrow, o serie TV dedicată unui supererou mai puţin cunoscut din coleţia DC Comics. Poza şi informaţii după click. Intrăm oare în zodia arcaşilor?



 

Green Arrow (adică Săgeata Verde) este unul dintre colegii din echipa DC Comics ai lui Superman, Batman şi Green Lantern.
A fost creat de Mort Weisinger şi George Papp, prima lui apariţie fiind înregistrată în noiembrie 1941, în numărul 73 al revistei More Fun Comics.

El este în realitate Oliver Queen, un miliardar, fost primar al oraşului ficţional Star City, care, în particular, se transformă într-un soi de Robin Hood modern, arcaş emerit ce foloseşte o varietate impresionantă de tipuri de săgeţi.

De-a lungul vremii, Green Arrow a fost mai mult un erou de fundal, extrem de puţin cunoscut în afara cercului fanilor. Abia la sfârşitul anilor '60, scenariştii au început să îi ofere un rol mai important în serii cu o componentă socială pronunţată - miliardarul este un justiţiar de stradă care îi apără pe cei din clasa muncitoare.

A devenit mult mai popular abia după ce a fost combinat, la începutul anilor '70, cu Green Lantern, într-o serie care păstra acea componentă de critică socială.

În filme a apărut în anii 2000 în seriile animate Justice League Unlimited şi The Batman dar, mai ales, în popularul serial Smallville, din sezonul al 6-lea (din 2006) unde devine un personaj important, interpretat de Justin Hartley.



În ultimii ani, David S. Goyer şi Justin Marks s-au chinuit să producă filmul Green Arrow: Escape from Super Max fără a avea, încă, succes. În schimb, în ianuarie anului acesta, reţeaua tv americană The CW a aprobat realizarea unui pilot pentru serialul Arrow în care justiţiarul verde ar trebui să fie eroul principal.

Acest pilot care, probabil, va fi gata în toamnă, pare a fi un proeict foarte serios. Este regizat şi produs de veteranul David Nutter (Urzeala tronurilor, Terminator: The Sarah Connor Chronicles, The X-Files), îl are în rolul principal pe un anume Stephen Amell, iar design-ul costumului a fost dat pe mâna oscarizatei Coleen Atwood (Tăcerea mieilor, Edward Scissorhands).