Pagini

7 iunie 2011

Englezii se tem de al doilea "Centiped uman"

E drept, "Human Centipede partea intai" nu a fost difuzat oficial in Romania dar, cu siguranta, devoratorii de orori l-au degustat deja pe internet. Partea a doua, ce poarta numele extrem de inspirat de "The Human Centipede II (Full Sequence)", continua povestea savantului nebun obsedat sa coase oamenii unul cu gura in fundul celulilalt. Aceasta recidiva in perversiune n-a fost insa pe placul cenzorilor Majestatii Sale britanice.

Empire Online a anuntat ca CNA-ul englezesc, the British Board of Film Classification (BBFC), socati de ceea ce se petrece in film, a luat decizia extrem de rara de nu a da nici un certificat de exploatare noului film al olandezului Tom Six ceea ce inseamna ca "experimentul" nu poate fi prezenat legal pe teritoriul britanic (de aia exista net!).
De ce? Fiindca filmul este, spun cenzorii, "violent sexual si potential obscen". Materialul incriminat este atat de abundent incit filmul nu poate fi prezentat nici macar intr-o varianta cenzurata.
Mai mult, BBFC a dat publicitatii o scrisoare in care isi justifica decizia, explicind pe larg ceea ce se petrece in "The Human Centipede II". Din meniul zilei (atentie, NSFW!): masturbatii cu glaspapir, clisme, un viol cu "prezeevativ" din sarma ghimpata.
Contactat de Empire, regizorul Tom Six a "multumit" BBFC pentru ca a dezvaluit actiunea filmului pe site-ul lor si le-a dat o replica vehementa.
Ideea primului "Human Centipede", productie olandeza din 2010, i-a venit lui Tom Six in urma undei discutii cu prietenii, in cursul careia a fost dezbatut eternul subiect al "celei mai potrivite pedepse pentru violatorii de copii". Iata trailerul partii intai: