Pagini

13 iunie 2011

In spatiu nu e bine sa conduci beat

Iata o reclama TV realizata in 1979 (pe atunci, Ministerul Transporturilor desfasura campania "prietenii nu-si lasa prietenii sa circule bauti") folosind celebrele secvente din barul extraterestrilor de pe Tatooine.


De asemenea, Adidas duce vedetele în universul "Star Wars".

Intr-un fel sau altul, George Lucas a acceptat sa modifice o scena celebra din filmul care i-a adus succesul, "Star Wars: A New Hope", pentru nevoile unei noi reclame Adidas. Rezultatul este în egala masura simpatic si spectaculos. Scena despre care vorbim este cea în care Luke Skywalker si Obi-Wan Kenobi ajung la faimosul bar din Mos Esley, unde vor face cunstiinta cu Han Solo si Chewbacca. In versiunea Adidas însa, printre extraterestrii prezenti în bar veti recunoaste o adevarata menajerie de vedete cum ar fi David Beckham, Daft Punk, Noel Gallagher, Ian Brown, Jay Baruchel, Franz Beckenbauer, DJ Neil Armstrong si Ciara, un rol important fiind rezervat pentru Snoop Dogg.



Pentru a insera aceste vedete în secventele originale, realizatorii clipului au recreat decorul barului la dimensiunile originale. Aceasta a permis actorilor sa interactioneze într-un mod realist cu elementele de decor sau cu dubluri ale peronajelor din "Star Wars". De asemenea, s-a avut mare grija la replicarea paletei originale de culori si a luminilor. Ecrane TV pe care sînt difuzate meciuri de fotbal si diverse alte obiecte au fost create si inserate digital.
Noile filmari si scenele din filmul original au fost suprapuse cu ajutorul unui program numit Flame, dupa care materialul a fost transferat specialistilor de la firma The Mill care au finalizat materialul.