Pagini

9 iunie 2011

Noi remake-uri intra in santier

Pe cei de la Hollywood i-a apucat din nou mania reboot-urilor si nu-i mai lasa! La lista deja plina pana la refuz cu astfel de proiecte s-au mai adaugat recent inca trei.

Prima pe lista ar fi relansarea unui alt erou Marvel, Daredevil, avocat-orb ziua, justitiar mascat noaptea. Daredevil a mai fost pana acum eroul unui film, in 2003, cu Ben Affleck in rolul principal. Esec. Acum, Brad Caleb Kane, scenarist si producator al seriei „Fringe”, si-a luat asupra lui sarcina de a revitaliza acest potential campion de box-office pentru 20th Century Fox si Regency. Se spune ca Brad Kane va porni de la „Born Again”, o serie de comics-uri cu Daredevil scrisa si desenata de doi maestri, Dave Mazucchelli si Frank Miller („Sin City”, „300”) si considerata de fani si specialisti drept una dintre cele mai importante si mai merituoase povesti din toata istoria comics-urilor.

Cum King Kong a fost deja eroul unui remake gigantic semnat de insusi Peter Jackson, cei de la Fox Animation l-au angajat pe Christian Magalhaes si Bob Snow sa scrie o versiune moderna a povestii, dar spusa din punctul de vedere al gorilei.

Intre timp, studiourile MGM (care rasufla usurate dupa ce au scapat de povara unei imense datorii) se gandesc sa aduca la gustul zilei un clasic: „Poltergeist”, film cult cu fantome, regizat de Tobe Hooper si produs de Steven Spielberg. Cum cei de la MGM n-au idee cum trebuie sa arate un Poltergeist pentru noua generatie, ei i-au dat mana libera (deocamdata) scenaristului David Lindsay-Abaire.

Cei de la Universal se bazeaza in continuare pe catalogul lor clasic de monstri. Dupa ce Joe Johnston a incercat sa revitalizeze fara succes mitul Omului-Lup in filmul omonim din 2009 (care, totusi, nu era chiar atat de rau), producatorii ar vrea ca un anume Michael Tabb sa refaca povestea celui mai celebru varcolac pastrand o legatura mai stransa cu filmul original, cel din 1941.