Pagini

20 iunie 2011

Short News: Green Lantern, Hobbit, Jurassic Park


Lanterna Verde lumineaza slabut la box-office, "Piratii" au stans deja o comoara, o noua promotie de dinozauri se pregateste sa intre la Academia Spielberg, Percy Jackson mai incearca odata, "Hobbitul" are elfa si gnom iar Regele Arthur face planuri de invazie.

"Green Lantern" nu a impresionat criticii care l-au comparat cu "Razboiul stelelor", noua trilogie


BOX-OFFICE
Singurul film cu un supererou marca DC Comics din aceasta vara, "Green Lantern", nu a avut parte de succesul scontat la box-office desi s-a catarat in fruntea clasamentului si pare a fi mai apreciat de public decat de critici. "Green Lantern" a strans in primul week-end in salile de cinema 52,7 milioane $ numai in SUA dar analistii pretind ca acest morman de bani reprezinta o dezamagire daca e sa te gandesti la bugetul de productie. In afara SUA, "Green Lantern" a incasat 17 milioane dar, de aici, productorii nu se asteapta la mare lucru fiindca personajul nu este atat de cunoscut.
Pe locul al doilea in week-end s-a clasat "Super 8" al lui J.J. Abrams care, cu inca 40 de milioane castigate, se dovedeste un film profitabil.
"X-Men First Class" a ajuns pe locul patru - incasarile totale de pana acum trec de 280 milioane $. Tot cu incasari excelente este si al patrulea "Piratii din Caraibe" care au strans pana acum 952.2 milioane $.
In afara SUA, cel mai bine a stat in week-end-ul trecut "Kung Fu Panda 2".


JURASSIC PARK 4
Steven Spielberg i-a trasat lui Mark Protosevic sarcina de a scrie un al patrulea episod din seria "Jurassic Park". Mai mult ca sigur, Spielberg nu va regiza filmul dar il va supraveghea in cele mai mici detalii, asezat confortabil in scaunul de producator. Ideea nu e noua; in 2009, Joe Johnston ("Captain America"), realizatorul lui "Jurassic Park 3", spunea: "Avem o idee super pentru al patrulea film, fara nicio legatura cu cel de al treilea. Ideea e sa luam franciza si sa ii imprimam o cu totul alta directie - e singurul motiv pentru care m-as implica in acest proiect".


MICHAEL CAINE SI SECRETUL LUI "DARK KNIGHT RISES"
Fiind in turneu de promovare cu noul "Cars" de la Pixar, reputatul Michael Caine nu a putut sa evite intrebari legate de cel de al treilea film din seria Batman, "Dark Knight Rises", aflat inca in lucru. "Am semnat clauze de confidentialitate, sunt norocos ca macar pot sa va spun titlul filmului", a explicat veteranul actor britanic. "Ce pot sa va zic... subiectul este extraordinar, realmente extraordinar. Inteleg de ce Chris Nolan (regizorul - n.r.) vrea sa il tina secret. Nu trebuie sa aflati despre ce este vorba pana cand n-o sa vedeti filmul".


PERCY JACKSON, EPISODUL 2
Studioul Fox 2000 lucreaza deja la o continuare pentru "Percy Jackson si Olimpienii". Filmul se va numi "Sea of Monsters", va adapta al doilea roman in seria scrisa de Rick Riordan si il va avea din nou pe Logan Lerman in rolul principal. Primul film din serie nu a fost chiar succesul sperat de producatori asa incat de "Sea of Monsters" atarna viitorul acestei francize pe marile ecrane.


HOBBIT
Alti noi actori se adauga distributiei "Hobbit"-ului iar printre acestia se numara si Evangeline Lilly, vedeta din "Lost", ca va juca acum pe elfa Tauriel. De asemenea, pentru noua adaptare dupa Tolkien au fost recrutati recent Luke Evans (Bard) si australianul Barry Humphries care il va interpreta pe Regele Gnomilor. Pentru realizarea acestuia din urma, Peter Jackson intentioneaza sa foloseasca tehnicile de performance capture care au mai fost utilizate pentru realizarea lui Gollum.


ARTHUR AND LANCELOT
Warner Bros au dat o gramada de bani pe un "spec script" (adica mai mult o schita de scenariu) numit "Arthur si Lancelot" si scris de un anume David Dobkin. Titlul arata ca acest proiect avand deja un buget de 90 de milioane de dolari este o alta poveste inspirata din universul povestilor cu regele Arthur dar este descris drept "o reinterpretare moderna a mitului". Se pare ca anii viitori vom avea o inflatie de filme arthuriene pe marile ecrane: Bryan Singer lucreaza la un remake al excelentului "Excalibur" iar Guy Ritchie face si el un film de gen pe scenariul apreciatului autor de comics-uri, Warren Ellis.