Pagini

14 iunie 2011

Short News: Urzeala tronurilor, Zei americani, Star Wars si Ben 10

Soc si groaza pentru cei care nu l-au citit pe George R. R. Martin, Neil Gaiman face o precizare iar Joel Silver trage cu ochiul la Cartoon Network si se gandeste la foarte multi bani. Tom Savini ascute cutitele pentru patronul din iad iar "Nasul" se ascunde pe Coruscant.


URZEALA TRONURILOR
O multime de fani ai serialului de pe HBO care nu au citit romanul lui George R. R. Martin au fost socati descoperind ca, in ultimul episod, moare chiar unul dintre personajele principale. Multi spectatori au fost atat de surprinsi incat sustin ca nu vor mai urmari serialul de acum inainte. Sefii de la HBO pretind insa ca se asteptau la asemenea reactie. "Vedeta serialului este povestea, nu un actor", spune Sue Neagle, unul dintre sefii postului. Printre fanii cartii, moartea personajului a fost un eveniment dureros dar asteptat cu nerabdare. "Stiam ce urmeaza. Cu toate acestea, disparitia a fost socanta, oribila si fantastica", a comentat un fan pe Twitter.

ZEI AMERICANI
Intr-o postare pe TwitterNeil Gaiman a clarificat una dintre problemele ridicate de viitoarea adaptare a romanului "Zei americani" ca serial TV in sase sezoane. Gaiman e de acord ca un sigur roman nu are cum, in nici un caz, sa furnizeze suficient material pentru sase ani de serial. "Asta inseamna ca, pentru inceput, ar trebui sa scriu un al doilea roman", spune Gaiman.

PREMII TV
Doua seriale fantastice, "Urzeala tronurilor" si "The Walking Dead", au intrat pe lista de nominalizari la categorii importante la Television Critics Association Awards. Premiile se vor anunta pe 6 august.


JOEL SILVER SI BEN 10
Dupa ce a facut bici din "Matrix", legendarul producator Joel Silver a pus ochii pe generoasa franciza "Ben 10", ale carui aventuri juvenile si SF pot fi urmarite pe Cartoon Network. Din 1995 incoace, Ben 10 s-a dovedit un mare succes: peste 100 de episoade ale serialului de animatie, trei filme TV (unul animat, doua cu actori reali). Acum, Joel Silver, dupa ce a primit "un pont" de la copii lui, se gandeste la un film de cinema, cu buget pe masura, care sa fie un potential inceput de franciza cinematografica. Cu toate acestea, celebrul producator are unele retineri. "Am incercat sa fac ceva similar cu «Speed Racer» si am luat plasa", zice Silver.
Despre ce este vorba in "Ben 10": Un pusti de 10 ani, Ben Tennyson, verisoara lui, Gwn, si nasul lor, Max, pleaca in excursie. Ben da peste un aparat extraterestru numit Omnitrix care se ataseaza permanent de incheietura mainii lui si ii ofera abilitatea de a se transforma intr-o varietate de extraterestri, fiecare cu propriile lui puteri. Evident, din acest moment Ben si rudele lui incep sa lupte cu diverse personaje malefice, atat terestre cat si extraterestre.

"STAR WARS"
Cei care sperau sa vada cat de curand serialul TV live-action desprins din universul "Razboiul stelelor" mai au de asteptat vreo trei-patru ani. Producatorul Rick McCallum a confirmat recent ca serialul ar putea vedea lumina micilor ecrane abia peste cativa ani fiindca episoadele sunt "mult prea ambitioase". "Avem 50 de ore de scenarii la a treia versiune dar problema noastra este ca trebuie sa folosim prea multa animatie digitala pe care nu o putem produce la un cost sigur pentru televiziune. Realizarea acestui serial acum ar insemna o sinucidere financiara pentru noi", spune McCallum.
Actiunea serialului, care nu are legatura cu evenimentele din filme, se defasoara in perioada dintre episoadele 3 si 4 din saga si va fi mai degraba un soi de "Nasul", avand ca decor lumea interlopa din capitala galactica Coruscant.


TOM SAVINI
Pe Tom Savini, numit de unii "The Sultan of Splatter", il stiti mai mult ca actor - el l-a jucat pe Sex Machine in "From Dusk Till Dawn" dar l-ati vazut si in "Planet Terror". Cu toate aventurile lui in fata camerei de luat vederi din ultimii ani, Savini este cunoscut mai ales ca unul dintre cei mai mari "vrajitori" ai machiajelor sangeroase din filmele horror. Munca lui a putut fi admirata in productii clasice precum "Vineri 13", "Day of the Dead", "Dawn of the Dead" sau "Creepshow". In prezent, Savini se intoarce la trucaje pentru un film horror asteptat cu nerabdare de fani, "Redd Inc", povestea unui patron diabolic (Redd) ale carui victime sunt silite sa munceasca pana la epuizare intr-un birou venit direct din iad.

DIN RAIUL MEU
Adaptarea romanului lui Alice Sebold s-a dovedit o miscare neinspirata pentru Peter Jackson. Criticii au strambat din nas, publicul nu s-a grabit sa-l placa. Mai nou, "Thy Lovely Bones" a devenit filmul cu cele mai multe reclamatii la CNA-ul britanic. Conform raportului anual al British Board of Film Classification (BBFC), filmul lui Jackson a fost reclamat de multi consumatori de cinema pe motiv ca a fost "o experienta socanta si tulburatoare".

IRON MAN 3
Robert Downey Jr si regizorul John Favreau au dezvaluit faptul ca actiunea din al treilea film "Iron Man" va fi in mod sigur afectata de povestea din "The Avengers" care trebuie sa ajunga pe ecrane anul viitor.