Pagini

20 iunie 2011

Viitor sumbru pentru Hellboy

Prezent in week-end la conventia Calgary Comics Expo, Mike Mignola, creatorul benzilor desenate cu Hellboy a explicat fanilor prezenti ca este "improbabil" ca regizorul Guillermo Del Toro sa mai realizeze un al treilea film din serie. "Ultima oara l-am auzit spunand ca nu se mai intoarce", a declarat Mignola. "Guillermo, pe care il iubesc, vorbeste in fiecare interviu pe care il da de cate un nou proiect de film de care se apuca si crede pe bune ca va ajunge sa le faca pe toate. Dar din ce am auzit ultima oara, nu se mai intoarce pentru un al treilea "Hellboy". Nu sunt surprins fiindca nu va trai suficient de mult pentru a realiza macar o zecime din filmele pe care ar vrea sa le faca".

Adevarul este ca celebrul regizor mexican, realizator al primelor doua filme din seria "Hellboy", are "lipite" de numele sau o gramada de proiecte cinematografice dar nici unul dintre acestea nu sunt aproape de a fi concretizate. Dupa "Hellboy 2", in 2008, Del Toro s-a mutat in Noua Zeelanda unde, alaturi de Peter Jackson, a pus la "Hobbitul" insa a fost sililit sa retraga, dupa aproape trei ani, vazand ca inceperea filmarilor tot intarzie. De asemenea, un proiect de suflet al lui Del Toro, adaptarea lui "At the Mountains of Madness", pare sa fi fost aruncat si el in limbo. In acelasi timp, pe langa preocuparile lui literare (seria de romane cu vampiri "Strain") sau munca in rol de producator ("Kung Fu Panda 2", de exemplu), Del Toro pare sa se fi implicat intr-un numar enorm de proiecte de filme ("Frankenstein", "Dr. Jekyll and Mr. Hyde', "Drood", etc.) Cel mai probabil, viitorul lui film va fi "Pacific Rim", o poveste cu monstri uriasi din alta dimensiune care vin pe Pamant.


TREI MOTIVE
De fapt, chiar Mignola, intr-un interviu acordat postului MTV in octombrie, spunea ca o continuare la "The Golden Army" nu va vedea niciodata lumina ecranului si ca singurul mod in care fanii ar putea afla ce i se va intimpla lui Hellboy este sa il intrebe personal pe regizor.
De ce atatea probleme cu "Hellboy 3", din moment ce primele doua filme au avut succes? In primul rand, insusi Mike Mignola, creatorul personajului, nu vedea cu ochi buni inca o aventura cinematografica. In al doilea rand Ron Perlman, interpretul lui Hellboy, nu prea mai avea chef sa stea la varsta lui (are 61 de ani) cate sase ore pe zi la machiaj. In al treilea rand, Mignola nu avea chef sa il omoare pe Hellboy intr-un al treilea capitol al povestii, asa cum suna scenariul.
In clipul de mai jos, Del Toro explica mai bine motivele anularii lui "Hellboy 3" si de ce povestea care urma sa fie spusa in film nu va fi prezentata nici macar sub forma de banda desenata.
"Mike Mignola", spune regizorul, "a avut o pozitie foarte inteleapta. «Uite», mi-a zis el, «avem universul desenului animat, cel al benzii desenate si cel al filmului si am reusit sa le tinem separate unul de celalalt. Regulile pe care le-am creat... nu pot fi amestecate. Daca aducem povestea din film in comics nu o sa facem decit sa confuzionam mitologia lui Hellboy.» Nu pot nici sa fiu nici sa nu fiu de acord cu Mike Mignola - el este creatorul personajului."