Pagini

26 iulie 2011

Comic-Con: Guillermo del Toro face cel mai mare film cu monstri gigantici si roboti


Celebrul regizor mexican a fost una dintre vedetele conventiei si, in ciuda unui accident recent, a fost foarte activ la San Diego. A prezentat foarte frumos Don't Be Afraid of the Dark, film pe care il produce, a discutat cu regizorul lui Iron Man si a i-a facut pe fani sa saliveze vorbind despre noul sau proiect, Pacific Rim. Trailer si informatii dupa jump.
Dupa ce a renuntat sa mai regizeze Hobbit, numele lui Guillermo del Toro a fost legat de un numar nebunesc de proiecte. Cam toate au intrat la apa, de la Hellboy 3, la At the Mountains of Madness. La Comic-Con insa, del Toro a venit sa vorbeasca despre doua filme care ii poarta semnatura.
In primul rand, este vorba despre Don't Be Afraid of the Dark, un film horror pe care il produce pentru casa independenta FilmDistrict, si la care a scris scenariul in colaborare. Filmul – un remake al unui horror uitat din anii '70, are ca eroina o fetita care se muta in casa noua cu tata (Guy Pearce) si prietena lui (Katie Holmes) si trezesc la viata o stafie – nu pare cine stie ce dar del Toro a vorbit atat de frumos despre el incat i-a incantat pe fani.


Mai important, del Toro a vorbit de Pacific Rim, filmul pe care il regizeaza si pe care l-a descris drept cel mai mare film „kaiju” realizat vreodata. „Kaiju” este un cuvant japonez care defineste filmele produse in arhipelagul nipon care au ca subiect infruntarile dintre monstri gigantici gen Godzilla si, eventual, roboti uriasi. In cuvintele lui Guillermo del Toro: "It is my duty in this film commit the finest fucking monsters to film. It is my duty in this film commit the finest fucking robots to the screen."
Lucrul la Pacific Rim abia a inceput si, de aceea, regizorul nu a adus cu el imagini. A tinut sa asigure fanii ca luptele acestor monstri uriasi cu robotii vor fi un spectacol extraordinar.