Pagini

24 iulie 2011

Comic-Con: Ridley Scott despre 'Prometheus': "O sa faceti pe voi de frica!"


Printre cele mai asteptate momente de la editia din acest an a conventiei Comic-Con a fost prezentarea primelor secvente ale noului film SF al lui Ridley Scott, Prometheus, o continuare si nu prea a celebrului Alien.

'Prometheus' - prima imagine oficiala
Prezentarea lui Prometheus l-a avut ca maestru de ceremonii pe Damon Lindelof, co-autor al scenariului, de asemenea co-autor al celebrei serii Lost. Lui i s-a adaugat actrita Charlize Theron si, mai tarziu, Ridley Scott si Noomi Rapace, direct din Islanda via satelit.

Secventele de film prezentate au impresionat publicul. Au putut fi vazute imagini cu un edificiu gigantic pe care era sculptat un chip straniu, camere uriase cu siruri de obiecte cilindire, tuneluri foarte asemanatoare cu cele din epava extraterestra din primul Alien. De asemenea, multe interioare ale unei nave spatiale umane, membri ai echipajului in costume spatiale sterile, oameni folosind aruncatoare de flacari si ceea ce pareau a fi forme stranii de viata, incastrate in obiecte extraterestre.

De reamintit ca proiectul Prometheus a demarat ca un prequel al Alien-ului oriiginal, cel din 1979, si ca, pe parcurs, s-a transformat intr-un film de sine statator, diferit de seria Alien dar totusi inrudit cu aceasta. Deocamdata subiectul este necunoscut dar Ridley Scott a explicat publicului ca filmul "contine ADN din Alien-ul original dar este complet diferit. Evident, ceea ce vreau este sa va fac sa faceti pe voi de frica!"

Charlize Theron a glumit ca a acceptat sa joace fiindca "mi-au platit o suma imensa" si a explicat ca rolul ei este cel al unui personaj important dintr-o corporatie care va trece prin niste momente foarte grele in ultima parte a filmului.

De asemenea, Scott a mai explicat ca:
  • dorea sa se intoarca la SF (gen pe care l-a abandonat dupa Blade Runner, 1982) dar ca nu a facut-o decat atunci cand si-a dat seama ca exista un aspect al seriei Alien care inca nu a fost explorat (se refera, mai mult ca sigur, la straniul extraterestru gigantic in a carui epava au fost descoperite ouale de Alien).
  • ca ar putea sa fie vreo doi roboti in film (se zvoneste ca Michael Fassbender din X-Men: First Class este unul dintre ei)..
  • ca a dorit sa lucreze cu suedeza Noomi Rapace, careia i-a oferit rolul principal, dupa ce a vazut-o in Millenium - "unul dintre cele mai interesante filme pe le-am vizionat in ultimii 3-4 ani".
  • ca filmeaza direct in 3D dar ca ascultat sfatul lui Douglas Turnbull, magicianul efectelor speciale, si evita trucajele digitale, incercand sa faca totul "live", cat mai mult posibil - fiindca "e mai ieftin si arata mult mai bine".
Prometheus, avand in rolurile principale pe Noomi Rapace, Charlize Theron, Michael Fassbender, Guy Pearce si Idris Elba va avea premiera pe 8 iunie 2012.