Pagini

24 iulie 2011

Comic-Con: Robert Rodriguez jongleaza cu 'Sin City 2', 'Heavy Metal 2', Frank Frazetta si 'Machete in spatiu'


Autorul lui Sin City si Machete a revenit la Comic-Con in forta pentru a anunta implicarea lui intr-o sumedenie de proiecte apetisante.

Practic, Robert Rodriguez a facut in fata fanilor o dare de seama a filmelor pe care ar vrea sa le faca in viitorul apropiat si care se afla in diverse stadii de productie. Iata ce a anuntat Rodriguez:

Scenariul de la Sin City 2 este gata, contine trei povesti dintre care doua sunt noi iar a treia este extrasa din banda desenata originala a lui Frank Miller, capitolul A Dame To Kill For. Filmarile ar putea incepe anul acesta iar filmul ar putea fi realizat in 3D fiindca, zice Rodriguez, a gasit un mod de a folosi 3D-ul la care nimeni nu s-a gandit pana acum.
  • In acelasi timp, Rodriguez lucreaza si la continuarile de la Machete. Viitorul film va fi Machete Kills dar, inainte de acesta, regizorul va realiza un trailer pentru al treilea film din serie (!) ce se va numi Machete Kills Again... in Space. "O maceta laser, gagici spatiale... va fi un soi de Moonraker", a explicat Rodriguez.
  • A pus mana pe drepturile asupra marcii Heavy Metal, celebra revista americana de benzi desenate SF pentru adulti. Asta ar insemna ca Rodriguez poate face, in sfarsit, filmul Heavy Metal 2 (o prima adaptare animata a BD-urilor din Heavy Metal a fost realizata la inceputul anilor '80). Asta ar putea insemna ca proiectul similar la care lucrau James Cameron si David Fincher a intrat la apa.
  • Rodriguez a povestit cum a cerut mai multor persoane sa realizeze trailere la filme care nu exista, experiment ce a dus in cele din urma la realizarea lung-metrajelor Machete si recentul Hobo with a Shotgun, cu Rutger Hauer in rolul principal. El a spus ca aceasta va fi maniera de lucru pentru Heavy Metal 2.

  • De asemenea, regizorul mexican a anuntat ca va deschide in Austin, Texas, un muzeu dedicat legendarului pictor fantasy Frank Frazetta si ca, impreuna cu fiul acestuia, Billy (prezent pe scena alaturi de Rodriguez) va transforma acest muzeu intr-o adevarata experienta pentru fani care vor putea sa se simta ca si cum ar intra efectiv intr-un tablou de Frazetta.
  • Mai mult, Rodriguez a pus mana pe drepturile filmului de animatie Fire and Ice, realizat in anii '70 de Frazetta si Ralph Bakshi si ca intentioneaza sa il transforme in lung-metraj cu actori. A prezentat chiar si imagini din preproductia acestui film care au entuziasmat audienta. Citeste mai mult despre Frank Frazetta aici.