Pagini

18 iulie 2011

'Harry Potter', vrajitorul incasarilor la box-office

Cu un singura miscare de bagheta magica, "Harry Potter 7 bis", ultimul din serie, a spulberat orice concurenta la box-office in acest week-end, intrecandu-l pana si pe tenebrosul The Dark Knight.
Mai precis, Harry Potter si Relicvele Mortii 2 a inregistrat cel mai bun demaraj la incasari in acest week-end, atat in SUA, cat si in restul lumii. Cifrele sunt impresionante: ultimul Potter a adunat in doar cateva zile 307 milioane de dolari la box-office-ul international, in 59 de tari, si 168,8 milioane in SUA, intrecand recordul de incasari pentru primele trei zile inregistrat de ultimul Batman, The Dark Knight (158,4 milioane de dolari). 
Cu ceva timp mai devreme, al patrulea din seria Piratii din Caraibe, Pe ape si mai tulburi, inregistra cel mai bun debut international din istorie, cu 262 de milioane.
Cu asemenea inceput in forta, sunt mari sanse ca Relicvele Mortii 2 sa intreaca la incasari primul film din serie, Harry Potter si Piatra Filosofala, care, in 27 de saptamani, a strans 975 milioane de dolari.
De asemenea, intr-un razboi al francizelor, Harry Potter ar putea intrece si Razboiul stelelor. Intr-un top al seriilor cu cele mai mari incasari, Star Wars detine locul 1 cu 2.217 miliarde de dolari. Pana acum, saga Harry Potter a strans 2.176 miliarde, o avere demna de comorile din banca gnomilor...