Pagini

4 iulie 2011

Transformerii sparg topurile de incasari

In ciuda recentelor temeri legate de scaderea apetitului public pentru 3D si a unor cronici asa-si-asa, pariul lui Michael Bay pare reusit: Transformers 3 se anunta ca un mare succes de public, clasandu-se pe locul al treilea in topul filmelor cu cel mai bun debut din toate timpurile.

Practic, peste week-end, TF3 a incasat frumoasa suma de 372 milioane de dolari, intrecind cu mult filmul Larry Crowne care avea in favoarea sa duetul de vedete Tom HanksJulia Roberts.
In acelasi clasament, locul 1 este detinut in continuare de Harry Potter si Printul Semipur, cu incasari in primul week-end de 394 milioane de dolari, urmat de primul Spider-Man, cu 382 milioane de dolari.
Estimarile specialistilor pentru urmatoarea saptamana spun ca, in SUA, TF3 va avea un parcurs glorios din punct de vedere financiar dar sub performantele precedentului film din serie, Revenge of the Fallen. In acelasi timp insa, al treilea Transformers se dovedeste o redutabila masina de facut bani in restul lumii, cel mai bun debut din toate timpurile pentru Paramount International.
Precedentul film din serie, Transformers 2: Revenge of the Fallen a fost un succes financiar dar a avut parte de critici devastatoare si de reprosuri din partea fanilor. De asemenea, a avut dubioasa onoare de a castiga trei premii Zmeura de Aur (cel mai prost film, regizor si scenariu) din sapte nominalizari.