Pagini

8 august 2011

Cum sa faci sex pe luna: metoda penala


Poate ca va amintiti aceasta poveste de acum cativa ani: un angajat NASA a fost condamnat pentru furtul unor roci aduse de pe Luna, a caror valoare a fost estimata la cateva milioane de dolari. Ceea ce se ascunde in spatele povestii este mult mai bizar si, in acelasi timp, mult mai amuzant.


Thad Roberts, un amant lunatic
Ben Mezrich, tipul care a scris cartea dupa care s-a facut Social Network, a iesit recent pe piata cu o noua productie, Sex on the Moon: The Amazing Story Behind the Most Audacious Heist in History, unde explica ce s-a intamplat.
Astfel, zice Mezrich, un angajat NASA pe nume Thad Roberts si-a dat seama ca o iubeste din tot sufletul pe tipa cu care iesea de trei saptamani si i-a venit ideea unui gest de enorm romantism: a furat din depozit roci selenare, aduse de programele Apollo, si a umplut cu ele salteaua camerei de motel unde se intalnea cu iubita. De ce? Ca sa o invite pe aceasta la o partida de „sex pe Luna”.
Va dati seama de ce ingeniozitate demna de "Misiune: Imposibila" a trebuit sa dea dovada "sexonautul" - care, zice Mezrich, nu s-a gandit nicio clipa la conseciinte - numai pentru o partida de sex "on the rocks" care l-a teleportat direct intr-o inchisoare federala, pentru sapte ani de zile!