Pagini

8 august 2011

Unde greseste 'Cowboy & Aliens' si cum acest film ne-ar putea strica relatiile cu extraterestrii


In orice film poti gasi o sumedenie de gafe iar noului film SF cu Harrison Ford si Daniel Craig i se pot descoperi, cu siguranta, destule probleme, dar nimeni nu s-a gandit la asa ceva... In afara de specialistii fenomenului OZN, desigur...

Ufologii spun ca in Vestul Salbatic trebuia respectata o singura regula: "Nu trageti in OZN!"

Ufologii cred ca regizorul Jon Favreau a gresit in Cowboys and Aliens in felul in care a prezentat extratrerestrii.
Spune Alfred Webre, un cercetator din Vancouver, care se recomanda ca specialist in "exopolitica":
"Nu exista nicio dovada ca in acea perioada au existat persoane rapite de extraterestri... Acestea au inceput abia in 1943 cand guvernul SUA, sub supravegherea presedintelui Franklin D. Roosevelt, au semnat un tratat cu alienii gri din Orion. A mai existat si un alt tratat semnat de Al Treilea Reich in 1941.
De asemenea, filmul ni-i arata pe extraterestri cautand aur. Singurii extraterestri interesati in acest metal sunt Anunnaki, o rasa venita din sistemul Sirius care si-a facut aparitia in Sumeria antica."
Mai mult, zice Webre, filmul lui Favreau ar putea avea un efect devastator asupra viitorului relatiei pamantenilor cu alienii fiindca "transmite semnalul ca extraterestrii sunt dusmanii nostri si ca noi suntem prea dispusi spre a apasa pe tragaci".

Si lucrurile nu se termina aici. Huffington Post vorbeste despre o carte, "The Real Cowboys & Aliens: UFO Encounters of the Old West", proaspat aparuta, ai carei autori - Noe Torres, un librar din South Texas, si John LeMay din Roswell - au documentat nu mai putin de 14 intalniri de gradul III inregistrate in America, intre 1840-1900, perioada in care ziarele, mai putin sceptice, vorbeau despre "demoni" sau "martieni".
Cei doi ufologi aduna mai multe povesti cel putin interesante despre OZN-uri prabusite in Vestul Salbatic, despre "serpi zburatori", "baloane metalice" sau alieni in forma de Big Foot intalniti de indieni. Nimic din toate acestea nu seamana cu filmul lui Favreau.