Pagini

8 august 2011

Box-office: 'Planeta maimutelor' face toti banii

Ajutat de un buzz mai mult decat favorabil, noul film Rise of the Planet of the Apes a dat o frumoasa lovitura la incasari in primul sau week-end in cinema. Afla cat de bun e filmul dupa jump.

Prin urmare, Planeta maimutelor a fost marele castigator la box-office in acest week-end, adunand numai in SUA 54 de milioane de dolari, cu 20 de milioane mai mult decat cea mai buna predictie a specialistilor in domeniu.
Si in restul lumii, acest prequel a adus studiourilor 20th Century Fox o suma peste asteptari, 23,4 milioane de dolari in cele 25 de tari in care filmul a fost lansat pana acum.
Atuurile lui Rise of the Planet of the Apes au fost mai ales maimutele excelent realizate de firma de efecte speciale a lui Peter Jackson, Weta Digital, ale carei tehnici de performance capture ii permit lui Andy Serkis (Gollum, King Kong), o noua interpretare de exceptie.

Ce spun criticii
Criticii sunt in cea mai mare parte incantati de filmul regizat de Rupert Wyatt, agregatorul Rotten Tomatoes inregistrand 81% critici pozitive, iar Metacritic 69%. Consensul este urmatorul: "Regizat cu stil de Rupert Wyatt, cu efecte speciale uluitoare si o interpretare hipnotizanta a lui Andy Serkis, Rise of the Planet of the Apes injecteaza un neasteptat suflu nou intr-o franciza longeviva".

Premiera in Romania: vineri, 12 august.