Pagini

12 august 2011

Recomandari TV: Nu ratati diseara doua filme din seria 'Planeta maimutelor'

Din moment ce un al saptelea film din serie tocmai a intrat in cinematografe, puteti vedea alte doua episoade din saga Planeta maimutelor in aceasta seara la TV. Despre ele si despre alte recomandari F&SF de week-end puteti citi in continuare.
Recomandarile de week-end

Vineri, 12 august


20:35 CINESTAR
Pi (1998)
THRILLER. Darren Aronofsky, autorul lui Black Swan, a debutat in 1998 cu acest thriller experimental, realizat cu un buget microscopic, care i-a adus premiul de regie la festivalul de la Sundance. Intriga acestui film alb-negru combina matematica, SF-ul si teoriile conspiratiei. Personajul central este un matematician de geniu, ascuns intr-un apartament din New York si chinuit de migrene si halucinatii, care descopera secretul Numarului de Aur. Imediat el devine atat tinta unei companii de pe Wall Street (ai carei sefi sunt convinsi ca descoperirea matemacianului poate folosi la prezicerea rezltatelor la bursa) si de reprezentantii unei secte hasidice care cauta adevaratul nume al lui Dumnezeu. Un film de exceptie.



22:00 UNIVERSAL CHANNEL
Evadare de pe planeta maimutelor (1971)
SCIENCE FICTION. Dupa evenimentele din primele doua serii, o nava cosmica ajunge pe Pamand in 1973 iar la bordul ei oamenii descopera trei cimpanzei dotati cu ratiune - Zira, Cornelius si Miro – care s-au intors in timp. Cei trei devin celebri dar ajung in scurta vreme victima cruzimii oamenilor. In ciuda finalului tragic, ealizatorii au mizat in acest al treilea episod din saga mai mult pe umor. Intr-un rol mai mic o sa-l recunoasteti pe Eric Braeden inainte de a se inregimenta in interminabilul Tanar si nelinistit.

00:00 UNIVERSAL CHANNEL
Cucerirea planetei maimutelor (1972)
SCIENCE FICTION. La 20 de ani de la evenimentele din Evadare..., America a devenit un stat fascist iar oamenii au creat o rasa de maimute pe care le foloseste ca sclavi. In acest timp, fiul Zirei si lui Cornelius, Milo, este crescut de un circar dar ajunge la randul lui sclav inainte de a-si schimba numele in Caesar si a deveni liderul unei revolutii a maimutelor.
Ambele filme il au an rolurile principale (Cornelius in primul, Caesar in al doilea) pe actorul Roddy McDowall in vreme ce Armando, proprietarul circului care il adaposteste pe Caesar, este jucat de Ricardo Montalban, celebru pentru rolul lui Khan din serialul Star Trek.
Ambele filme sunt reluate sambata de la 15:10 si 17:10



23:10 TVR 1
Outlander (2008)
SCIENCE FICTION. Film explica legenda lui Beowulf prin urmatorul scenariu SF: o nava extraterestra se prabuseste undeva in Scandinavia in vremea vikingilor, din ea scapa un monstru pe urmele caruia porneste un soldat de pe alta planeta (Jim Caviezel, Iisus din Patimile lui Hristos). In alte roluri John Hurt si Ron Perlman (Hellboy).


Sambata, 13 august

22:00 CINESTAR
Umbra vampirului (1998)
HORROR. John Malkovich si Willem Dafoe joaca rolurile principale in acest horror reusit de E. Elias Merhige care porneste de la ipoteza bizara ca, atunci cand a realizat capodopera sa expresionista, Nosferatu (1922), regizorul F. W. Murnau a distribuit in rolul principal un vampir adevarat. Adevarul este ca actorul din filmul lui Murnau purta un nume bizar, Max Schreck (in germana „groaza”) iar cei care l-au cunoscut spun ca se pricepea sa joace personaje grotesti, traia cu mintea „intr-o lume stranie si bizara”


22:30 PRIMA
Resident Evil: Experiment fatal (2002)
HORROR. Nimic nou de spus, Milla Jovovich bate si impusca hoardele de zombi creati de exprimentele corporatiei Umbrella, in aceasta adaptare eficienta a unui popular joc video.

Duminica, 14 august

Stargate: Univers
Universal Channel difuzeaza episoadele 17 (la 12:00), 18 (13:00) si 19 (20:00) din sezonul 2 al serialului.

16:05 HBO
Incredibilii (2004)
ANIMATIE. Unul dintre cele mai bune filme Pixar, realizat de Brad Bird (Ratatouille) povestea unei familii de supereroi care incearca sa se ascunda, fara succes, ducand o viata normala.

17:00 PRO TV
Barbati in negru 2 (2002)
COMEDIE SF. Al doilea film din serie, cu agentii Jay si Kay (adica Will Smith si Tommy Lee Jones) care se confrunta cu o noua amenintare extraterestra personificata de malefica Serleena (Lara Flynn Boyle).

21:00 AXN
Vrajitoarele din Oz (2011)
FANTASY. Este vorba despre o miniserie mai mult pentru copii care se inspira doar din trei dintre romanele din seria Oz, scrisa de Frank Baum. Aici, Dorothy traieste in vremurile noastre,  a uitat aventurile ei in Oz, si a ajuns o scriitoare de succes, fara sa banuiasca nicio clipa ca ceea ce povesteste in carti s-a petrecut in realitate. Numai ca Vrajitoarea cea Rea isi face aparitia in New York, incercand sa recupereze de la Dorothy o cheie magica. Cum spuneam, o serie pentru amatorii de fantasy mai tineri, care pluseaza in ce priveste distributia: Lance Henriksen (Aliens), Sean Astin si Billy Boyd (Sam si Pippin din Stapanul inelelor), Jeffrey Combs (starul seriei Reanimator) si Christopher Lloyd in rolul Vrajitorului din Oz.