Pagini

25 octombrie 2011

'Aventurile lui Tintin' – primele cronici

In vreme ce americanii mai au doua saptamani pana sa vada noul film al lui Steven Spielberg, Aventurile lui Tintin – Secretul Licornului ii aduce regizorului american primele cronici pozitive din Europa.

Supriza, criticii francezi – de la care era de asteptat sa fie mai mult decat neiertatori cu Spielberg daca filmul nu ar fi fost „respectuos” cu „institutia Tintin” – au primit cu entuziasm Secretul Licornului.
Revista Premiere considera filmul „o capodopera”, Le Soir sustine ca „este un mare film de aventuri” iar Le Figaro lauda faptul ca e plin de „actiune, umor si suspans”. Altii merg in aceeasi nota oferind, in general, cam patru stele din cinci.
De partea cu strambatul din nas s-au ocupat, de aceasta data, englezii. Criticul de la The Guardian merge destul de departe afirmand ca personajele simplu desenate ale lui Herge au mai multa viata decat au reusit sa insufle computerele, iar cel de la The Telegraph reproseaza cam aceleasi lucruri, fiind de parere ca filmul poate fi comparat cu productiile animate de la Dreamworks, „poate si Pixar”, dar ca nu este o adaptare reusita a benzilor desenate.
Nici cei de la Total Film nu s-au entuziasmat prea tare, spre deosebiri de criticii de la Empire Magazine. In schimb, presa cinematografica americana l-au primit cu aplauze pe noul Tintin.
Astfel, Hollywood Reporter spune ca Secretul Licornei este o aventura de moda veche ce aminteste de productiile pline de actiune si umor ale lui Spielberg din anii 80, in vreme ce criticul de la Variety crede ca aceasta colaborare cu Peter Jackson l-a intinerit pe Spielberg.
Va fi oare Aventurile lui Tintin acel "Indiana Jones" care nu a fost Regatul craniului de cristal? Raspunsul vine la cinema din 28 octombrie.