Pagini

31 octombrie 2011

Box office: 'Puss In Boots' castiga locul 1 in SUA iar 'Tintin' da lovitura in strainatate

Iarna neasteptata din SUA a trimis, se pare, multi americani la cinema iar asta a asigurat locul 1 in topul de incasari de peste week-end pentru Puss In Boots, ultima productie de animatie de la Dreamworks, performanta care, totusi, i-a dezamagit pe cei de pe Wall Street. In acest timp insa, in Europa, un reporter animat...


Puss In Boots a bagat in buzunare 34 de milioane de dolari numai din Statele Unite, campion absolut al incasarilor de peste week-end. Suma este insa mai mica decat media incasarilor la debut al productiilor Dreamworks Animation.
In Time, noul film SF al lui Andrew Niccol, a debutat mai modest, pe locul 3, cu 12 milioane.
Analistii de pe Wall Street insa n-au fost impresionati de banii adunati de Motanul incaltat si sunt de parere ca franciza Shrek, din care Puss In Boots este derivat, e destul de obosita si ca studiourile Dreamworks ar trebui sa isi gaseasca alta vaca de muls.

In acest timp, calculul producatorilor in ce priveste Aventurile lui Tintin - Secretul Licornului s-a dovedit foarte bun: lansat numai in Europa si restul lumii, ultimul film al lui Steven Spielberg in combinatie cu Peter Jackson s-a dovedit un adevarat hit.
Aventurile lui Tintin a strins din 19 tari suma de 55,8 milioane de dolari, in 17 tari fiind campion la incasari - mai ales in Franta si Belgia, tarile natale ale reporterului animat din benzile desenate ale lui Herge.