Pagini

2 noiembrie 2011

Anne Rice: vampirul Edward e un handicapat pe langa vampirii Lestat si Louis

Milioane de fani, in general de varsta liceului, au asigurat seriei de carti Amurg de Stephenie Meyer un succes de milioane (si multe milioane de dolari in contul autoarei). Nu putini sunt cei ce au refuzat sa se lase fermecat de vampirul Edward si frumoasa Bella. Iata un exemplu de marca:


Anne Rice visand la vampiri
Inainte de a deveni crestina practicanta (a renuntat intre timp), doamna Anne Rice a scris o celebra serie de romane cu vampiri (si una porno SM cu Frumoasa din padurea adormita). Este deci o persoana care se pricepe la nemorti.
Si, de pe aceasta pozitie, Anne Rice a atacat pe vampirii juniori din seria de carti/filme Twilight/ Amurg intr-o postare pe Facebook.

Spune doamna Rice: "Lui Lestat si Louis le e mila de vampirii care sclipesc in soare. Ei nici macar n-ar rani nemuritorii care aleg sa isi petreaca eternitatea mergand vesnic la liceu, intr-un orasel, in aceeasi masura in care nimeni nu s-ar injosi sa dea intr-o persoana cu handicap fizic sau mental. Vampirii mei au greutate. Isi permit sa fie milosi".

Sa va spun ca postarea aceasta a strand 9.000 de llike-uri si 2.000 de comentarii dintre care doar cateva au fost critice la adresa doamnei Rice?
Mai ales ca Anne Rice nu e la primul atac la adresa seriei Amurg. In 2009 a calificat cartie Stephaniei Meyer ca fiind "carti pentru copii care nu intotdeauna au sens".
Nici Stephen King n-a fost mai ingaduitor spunand ca Meyer "habar n-are sa scrie".