Pagini

2 noiembrie 2011

Pe scurt: '300 2', 'Sin City 2', 'Calatorie fantastica', 'Riddick'

Doua filme dupa Frank Miller se pregatesc de continuari, James Cameron baga povesti de dragoste in corpul uman, Wolverine pleaca in Japonia iar muschii lui Vin Diesel s-au dezumflat financiar.


Xerses
300. Continuarea filmului din 2006 a lui Zack Snyder se va numi 300: Battle for Artemisia, va fi regizat de Noam Munro si va spune (la fel ca in albumul BD la care lucreaza Frank Miller) cum a ajuns pe tron tiranul Xerses. De asemenea, producatorul Mark Canton are in plan un film numit Emperor, despre conflictul dintre Cesar si Brutus al carui ton va fi ceva intre Braveheart si Twillight.

SIN CITY 2. Robert Rodriguez si Frank Miller pun la cale includerea, in al doilea film din seria Sin City, a unui episod care i va reuni pe ecran pe Hartigan (Bruce Willis), Nancy (Jessica Alba) si Marv (Mickey Rourke). Se intoarce Rourke in Sin City? Depinde cat de mult ma doresc, spune actorul. Numai ca sunt claustrofobic si 13-14 ore pe zi de machiaj nu ma prea incanta.

CALATORIE FANTASTICA. Inainte de Avatar 2, James Cameron lucreaza ca producator impreuna cu regizorul Shawn Levy (Real Steel) la o noua versiune a Calatoriei fantastice, cunoscutul film din anii '60 despre un submarin miniatural, introdus in corpul unui om. Cameron a explicat recent ca vrea sa introduca in scenariu si o poveste de dragoste cu final trist, ceva a la Titanic.

ORAS FANTOMA. Oren Peli, realizatorul seriei Paranormal Activity, pune la cale un proiect horror in care va fi vorba despre un grup de prieteni rataciti intr-un oras fantoma bantuit de natura dezlantuita dupa un dezastru nuclear.

HOST. Dupa Amurg, americanii lucreaza la o alta adaptare dupa o carte de Stephanie Meyer: Host, o poveste despre o femeie al carui corp este invadat de un extraterestru numit Ratacitorul . Regizor va fi nimeni altul decat Andrew Niccol (Gattaca, In Time) iar in rolurile principale vor aparea Saoirse Ronan (The Lovely Bones) si Liam Hemsworth.

CRONICILE LUI RIDDICK. Al treilea episod din seria Riddick are mari probleme financiare: productia la filmul cu Vin Diesel a fost oprita temporar din motive serioase de cash flow.

LOGAN'S RUN. Lucrul la remake-ul dupa cunoscutul film SF din anii '70 continua sub directia danezului Nicolas Winding Refn. Recent, scenaristul Adrew Baldwin a fost angajat sa refaca scenariul original.

WOLVERINE. James Mangold, care se ocupa in prezent de viitorul film cu Woverine, isi explica viziunea regizorala: Fiindca jumatate dintre personaje vorbesc japoneza inseamna ca Wolverine va fi un film cu supereroi strain, in egala masura drama, poveste cu detectivi si film noir plin de actiune. In nici un caz nu este un blockbuster conventional.