Pagini

5 noiembrie 2011

E oficial: ‘Akira’ va fi refacut la Hollywood

Dupa ani de speculatii, proiecte si esecuri, unul dintre cele mai mare anime din toate timpurile, Akira, va avea parte de un remake american, iar in distributie s-ar putea sa apara nume surprinzatoare.


Deocamdata, ce e sigur e ca remake-ul lui Akira va fi cu siguranta realizat si ca rolul principal – cel al motociclistului Kaneda - i-a fost oferit, oficial, lui Garrett Hedlund, vedeta din Tron: Legacy. Este o oferta greu de refuzat pentru un tanar actor.
De asemenea, alte doua roluri importante au fost oferite veteranilor Helena Bonham-Carter si Gary Oldman, ambii vedete ale filmelor fantastice.
Se pare ca proiectul acestui film a fost salvat de taieri masive de buget si de numirea unui nou regizor, in persoana lui Jaume Collet-Sera (Unknown).

Akira este, la origine, una dintre cele mai populare manga din toate timpurile, scrisa si desenata de japonezul Katsuhiro Otomo. In 1998, Otomo a realizat o adaptare cinematografica a romanului sau grafic, film care s-a dovedit o capodopera a filmelor de animaatie.
Actiunea din manga/film se petrece intr-un viitor distopic cyber-punk, in 2019, intr-un Tokyo reconstruit dupa un cataclism provocat de un experiment . Personajele principale sunt membrii unei gasti de motociclisti dintre care unul are puteri paraspihice uriase ce ar putea declansa un alt eveniment catastrofal.


Hollywood-ul vorbeste despre un remake ‘live action’ inca din 2002 dar proiectul nu a reusit sa se concretizeze, trecand rand pe rand prin mana mai multor realizatori si producatori: Stephen Norrington (Liga), Leonardo di Caprio (care avrut sa produca filmul si sa joace in rolul principal), fratii Hughes (Book of Eli, From Hell).
 S-a zvonit ca mai multi actori foarte cunoscuti - Michael Fassbender, Justin Timberlake, Joaquin Phoenix, Chris Pine, James McAvoy si chiar Robert Pattinson – au dat probe pentru rolul principal.
In aprilie, George Takei, interpretul d-lui Sulu din seria originala Star Trek, a afirmat ca distribuirea unui actor alb in Akira va fi o ofensa atat pentru asiatici cat, mai ales, pentru fanii benzii desentate si ai filmului original.