Pagini

4 noiembrie 2011

Premiera: 'Spy Kids 4 - Safirul timpului'

Intre cateva filme interzise sub 16 ani, mexicanul Robert Rodriguez vine cu un film interzis peste 16 ani: o poveste de familie cu spioni juniori, caini roboti, gadgeturi fantastice si multa imaginatie. Numai pentru cei mici.

Spy Kids 4D: Safirul timpului
Titlu original: Spy Kids 4: All the Time in the World

Premiera: 4 noiembrie (Romania). O productie Dimension Films
Regia si scenariul: Robert Rodriguez
Cu: Jessica Alba, Danny Trejo, Antonio Banderas, Alexa Vega, Jeremy Piven, Joel McHale, Daryl Sabara
Producatori: Elizabeth Avellan, Robert Rodriguez
Producatori executivi: Bob Weinstein, Harvey Weinstein

Sinopsis:
La prima vedere, Marissa Cortez Wilson (Jessica Alba) este o femeie fericita: este casatorita cu un reporter TV (Joel McHale) specialist in vanatoarea de spioni dar care nu a prins niciodata un spion, este mama unui bebelus si incearca sa fie o mama buna pentru cei doi copii vitregi ai ei, Rebecca (Rowan Blanchard) si Cecil (Mason Cook), care nu o plac deloc. In realitate, Marissa este unul dintre cei mai buni agenti secreti, acum iesit la pensie.
Lucrurile se dau peste cap cand Paznicul Timpului (Jeremy Piven), un bandit maniac, ameninta sa cucereasca planeta. Marissa este chemata din nou in actiune iar cei doi copii vitregi ai ei afla ca mama vitrega e spion, cainele casei e un robot si ca lumea trebuie salvata. Ceea ce se poate indeplini numai cu ajutorul fostilor Pusti Spioni Carmen (Alexa Vega) si Juni Cortez (Daryl Sabara).


Mai mult:
Dupa sapte ani si cateva filme foarte bune, Robert Rodriguez incearca sa redea viata francizei Spy Kids, care a debutat cu un succes-surpriza si a esuat cu un film destul de prost primit, “Spy Kids 3D: Game Over” (2003).

Avand un buget de 40 de milioane de dolari (aproape dublu cat cel al primelor doua filme din serie) si o productie mutata in intregime in studiourile Troublemaker din Texas, locul unde cunoscutul regizor isi face toate filmele, Rodriguez construieste un noua productie strict pentru copii, pe coordonatele colorate ale celorlalte episoade din serie, cu acelasi amestec de idei trasnite, efecte speciale si, de data aceasta, decizii cu efecte nedorite. Schimba complet distributia, cu o noua "generatie" de Spy Kids, o noua familie (cu o mai veche colaboratoare in rolul principal, Jessica Alba) si cu primii eroi ai seriei, astazi trecuti de 20 de ani.

In SUA, filmul a fost lansat in vara “in 4D - Aroma-scope” ceea ce inseamna nu o dimensiune in plus ci cartonase de tip “zgaraie si miroase”, care se dau impreuna cu biletele de film, si care insotesc proiectia cu diverse mirosuri (probabil oribile, in cazul de fata).

Va fi Spy Kids 4 primul dintr-o noua serie? Vazand cat de prost primit a fost filmul, atat de critici cat si de public, este clar ca viitorul francizei miroase la fel de neplacut precum cartonasele Aroma-scope.