Pagini

9 noiembrie 2011

Short News: 9 noiembrie 2011

Cine ar putea fi baiatul rau din Star Trek 2, cine era sa fie Batman, de ce e suparat Mickey Rourke, de ce se bucura Harlan Ellison si cum a inflorit desertul sub rotile lui Mad Max.

STAR TREK 2. Zvonurile il dau pe Benicio Del Toro drept actorul pe care J.J. Abrams l-ar dori in rolul eroului negativ din urmatorul Star Trek. Surse din anturajul regizorului, citate de Variety, sustin ca cei doi s-au intalnit deja si au stat de vorba dar nu se stie cu ce rezultat.

SUPARAT PE MOTIV DE IRON MAN 2. Intr-un interviu recent, Mickey Rourke s-a rafuit cu sefii de la Marvel care l-au impiedicat sa dea mai multa profunzime eroului negativ interpretat in Iron Man 2 pentru ca sunt mult mai interesati sa faca "mindless comic book movies". Spune Rourke:
M-am batut cand l-am jucat pe Ivan Vanko in Iron Man... I-am explicat lui Justin Theroux, scenaristul, si lui jon Favreau (regizorul) ca vreau sa pun in personaj mai multe straturi si nuante, nu sa-l transform pe rus intr-un maniac uciags. Si mi-au dat voie sa o fac. Din nefericire, tipii de la Marvel, voiau doar un personaj negativ unideimensional asa ca mare parte din interpretarea mea a ajuns in cosul de gunoi al camerei de montaj.

CINE ERA SA FIE BATMAN. Inainte de a deveni cunoscut ca vedeta a filmelor cu mafioti precum Goodfellas, actorul Ray Liotta a avut ceva sanse sa devina interpret de supererou. Intr-un interviu recent, Liotta povesteste ca, in anii '80, Tim Burton i-a oferit rolul principal din Batman (1989).
La vremea respectiva i-am zis: «Glumesti? Eu sunt actor!» Acum situatia e cu totul alta, daca joci intr-un film cu supereroi primesti pe urma si roluri mult mai serioase, spune Ray Liotta.
Tim Burton l-a ales in cele din urma pe Michael Keaton pentru rolul lui Batman iar Liotta a aparut intr-un film SF foarte popular, mai ales la TV, Evadare din Absolom (1994).

PROCES CASTIGAT. Harlan Ellison isi freaca mainile de multumire dupa ce i-a dat in judecata pe producatorii si realizatorii lui In Time, acuzandu-i ca s-au inspirat mult prea mult din povestirea sa "Caieste-te, Arlechin!". Mai precis, Ellison si  reclamatii s-au inteles ca numele celebrului autor de SF sa fie introdus pe genericul filmului (pentru versiunile DVD si streaming), la fel cum s-a intamplat si in cazul lui Terminator.

ROSE MADDER. Palomar Pictures a anuntat ca lucreaza la o adaptare la una dintre cele mai bune carti din anii '90 a lui Stephen King, Rose Madder, o poveste de violenta domestica cu elemente fantastice.

MAD MAX 4. Australianul George Miller, care tocmai promoveaza ultimul lui film, continuarea de la Happy Feet, a facut o actualizare a situatiei filmului Mad Max: Fury Road.
Teoretic, il facem la anul, spune Miller. Am construit deja 150 de vehicule mari si suntem pregatiti. Eram gata sa incepem filmarile in desertul australian cand s-a produs un eveniment fara precedent: a plouat! Acum desertul - un pamant rosu, perfect plat - este o imensa gradina inflorita.
Mel Gibson nu va mai juca in cel de al patrulea Mad Max; rolurile principale apartin lui Charlize Theron si Tom Hardy (Inception, Star Trek: Nemesis - foto).