Pagini

15 noiembrie 2011

Terry Pratchett a mai facut un pas catre moarte

De la Mediafax aflam ca popularul autor britanic a primit formularele de consimtamant pentru sinucidere asistata, care va fi pusa in practica la clinica Dignitas din Elvetia.


Stiti probabil ca Terry Pratchett, care a fost diagnosticat in 2008 cu Alzheimer, a decis sa exploreze posibilitatea de a-si inceta viata cu demnitate.

Dincolo de discutiile pro/contra sinucidere asistata, Pratchett a primit formularele de la clinica din Elvetia care ofera astfel de servicii si, zice The Guardian, intentioneaza sa le semneze in cel mai scurt timp.

Intre timp, un film despre sinuciderea asistata realizat de Pratchett va fi prezentat miercuri, 15 noiembrie, pe BBC2.

"Singurul lucru care ma opreste (sa semnez hartiile, n.r.) este ca am făcut acest film si trebuie sa termin o nenorocita de carte", a declarat scriitorul, la o sesiune de intrebari si raspunsuri organizata în cadrul Festivalului de film documentar de la Sheffield.

Pratchett a marturisit ca a hotarat sa apeleze la această metoda dupa ce a realizat filmul Terry Pratchett: Choosing to Die, care arata momentul mortii milionarului Peter Smedley, ce suferea de o boală neuromotorie.

Pratchett, care avea 60 de ani cand a fost diagnosticat cu maladia Alzheimer, a declarat ca faptul ca semneaza actele nu inseamna neaparat ca se va sinucide. Potrivit clinicii Dignitas, 70% dintre oamenii care semnează formularele nu ajung la sinuciderea asistata.