Pagini

15 noiembrie 2011

Premiera: ‘Nemuritorii 3D – razboiul zeilor

Dupa o intarziere de un week-end si o viroza severa, iata fisa filmului Immortals. Ce s-a intamplat intre timp: filmul a avut premiera mondiala si, in ciuda criticilor care au apreciat stilul vizual al lui Tarsem Singh dar au injurat cat se poate scenariul mai mult decat problematic, acesta poveste cu eroi si zei greci a avut un succes de box-office peste asteptari. Pana si in Romania, filmul a strans 1.021.508 lei in cele cateva zile de la lansare. In continuare, informatiile despre film.


Immortals 3D: Razboiul zeilor
Titlu original: Immortals

Premiera: 11 noiembrie. O productie Dimension Films
Regia: Tarsem Singh
Scenariul: Charley Parlapanides, Vlas Parlapanides
Cu: Henry Cavill, Luke Evans, Mickey Rourke, Kellan Lutz, Isabel Lucas, John Hurt, Freida Pinto, Stephen Dorff
Producatori: Universal Pictures, Relativity Media, Atmosphere Entertainment MM, Hollywood Gang Productions.
Buget de productie: 115 milioane $

Sinopsis:
Brutal si insetat de sange, regele Hyperion (Mickey Rourke) si armata lui de ucigasi bantuie prin Grecia in cautarea legendarului Arc din Epir, faurit de zeul Ares, pierdut din vremuri imemoriale. Cu acest Arc invincibil, regele vrea sa elibereze Titanii inchisi in Tartar si sa ii rastoarne pe zeii din Olimp pentru a deveni stapanul lumii.
Legati de o veche lege, zeii asista neputiinciosi cum Hyperion trece Grecia prin foc si sabie. Zeus insa pune la cale un plan: el il alege pe Tezeu (Henry Cavill), un om obisnuit care vrea sa razbune moartea mamei sale, sa se infrunte cu regele. Ajutat de oracolul Phaedra (Freida Pinto), Tezeu strange o mica armata de proscrisi alaturi de care se pregateste de marea batalie care va hotari soarta omenirii.


Mai mult:
Filmul a fost vandut inca de la inceput ca fiind un proiect al “producatorilor filmului 300”, pentru a da publicului o imagine foarte clara asupra a ceea ce trebuie sa se astepte. Adevarul este ca dupa succesul lui “300”, doua mari studiouri au vrut sa profite de noua vigoare a genului “peplum”: Warner Bros. au venit cu “Inclestarea Titanilor” in vreme ce Relativity Media intentionau sa vina cu o poveste la fel inspirata de mitologia greaca, “War of the Gods”. “Titanii” au iesit pe piata anul trecut, “Razboiul…” insa a fost amanat si, pana la urma, si-a schimbat numele in “Immortals”.

“Immortals” are de partea sa avantajul unui regizor reputat pentru stilul sau vizual, indianul Tarsem Singh. Acesta, fost coleg de clasa cu Zack Snyder (“300”) si cu Michael Bay, a debutat cu regia celebrului videoclip “Losing My Religion” al trupei R.E.M., si si-a faurit o cariera ilustra in lumea reclamelor si a clipurilor muzicale. Cele doua unice lung-metraje din cariera sa, “The Cell” si “The Fall”, denota aceeasi capacitate de a transforma scenele unui film in adevarata tablouri suprarealiste, deseori realizate fara a folosi tehnici digitale de ultima ora.

Pentru “Immortals”, Tarsem a decis inca de la inceput ca stilul filmului va fi “Caravaggio combinat cu Fight Club”, adaptat la un film de actiune pur si dur (chiar foarte dur, dupa cum arata unele scene date publicitatii). De asemenea, povestea nu are nicio legatura nici cu istoria, nici cu mitul lui Tezeu, asa cum il stiti din “Legendele Olimpului”. Este o poveste complet originala in care sunt tesute elemente preluate din mitologia elena.

De asemenea, un punct de interes al acestui film il prezinta distributia si, mai ales, interpretul rolului principal, britanicul Henry Cavill, care a fost preferat lui Daniel Craig si lui Sam Worthington (“Avatar”, “Inclestarea Titanilor”). Cavill va da acum un important examen in fata publicului, notat in cifre de box-office, inainte de a-l incarna, in 2013, pe marile ecrane, pe Superman, in remake-ul pe care il pregateste Zack Snyder.

Alaturi de Cavill apar Mickey Rourke, proaspat scapat din “Iron Man 2”, Stephen Dorff (care s-a infruntat cu Wesley Snipes in primul “Blade”), veteranul John Hurt, pe post de incarcare a lui Zeus pe Pamant si Freida Pinto, din “Slumdog Millionaire”.