Pagini

29 martie 2012

Ce filme horror se mai fac în restul lumii

În vreme ce românii fac filme de groază (înţelegeţi ce vreţi), filmul horror atrage cineaşti din cele mai neaşteptate ţări. Iată cum se văd coşmarurile în Indonezia, Mexic sau Japonia.

În afară de de producţiile "mari" realizate în SUA şi Anglia, un număr enorm de filme horror sunt produse în întreaga lume, chiar în ţări al căror nume ar face pe cititorul neavizat să ridice din sprânceană. Sunt filme pe care nu o să le vedeţi la cinema, nici la TV, nici pe DVD. Este foarte posibil să daţi însă peste ele pe internet, pe diverse site-uri unde nu se plăteşte biletul de intrare.

Modus Anomali


Este o producţie indoneziană, prezentată recent la festivalul SXSW din SUA, ce pare a fi un coşmar extrem de negru. În acest film regizat de Joko Anwar personajul principal este un bărbat care pleacă în excursie la pădure cu soţia şi cei doi copii unde sunt surprinşi de un oaspete nedorit. În urma "vizitei" acestui necunoscut, bărbatul îşi dă seama că are foarte puţin timp la dispoziţie pentru a-şi salva familia de moarte. Un thriller realizat cu buget redus şi în care se regăsesc ecouri din Lost.



Nenek Gayung: baie de oroare indoneziană

Nu ştiu despre ce este vorba în horror-ul indonezian Nenek Gayung, realizat de Nuri Dahlia, dar pare a fi bazat pe o legendă locală: un soi de bunicuţă de coşmar cu care nu e bine să te întâlneşti şi să stai de vorbă. Şi cu atât mai mult să o laşi să îţi facă baie.



Painted Skin 2: demoni, exorcişti şi prinţese războinice

Chinezii readaptează o poveste din clasica şi celebra antologie de istorii cu stafii a lui Pu Songling, ca o (preudo)continuare a unui film ce combină folclor chinez cu elemnte supranturale. În Painted Skin: The Resurrection, ce va avea premiera la ei pe 28 iunie, este vorba despre demoni care încearcă să capete trup omenesc şi care au nevoie, pentru asta, ca un om pur să le ofere sufletul din proprie voinţă.



Halley

Halley este un film mexican al cărui regizor încearcă, pentru al termina, să obţină bani dintr-un program organizat în colaborare cu festivalul de film de la San Sebastian. Subiectul este interesant: Alberto este un mort viu, iar trupul lui în descompunere începe să îl trădeze. El încearcă sp se retragă din lume dar, înainte de asta, se împrieteneşte cu Luly, managerul sălii de gimnastică unde e angajat ca paznic de noapte.



Rain for the Dead

Japonia este o ţară cu un palmares uimitor de bogat în ce priveşte filmele horror. Mai jos vedeţi teaser-ul lui Rain for the Dead, un film cu zombi bazat pe o scurtă manga de Waita Uziga. Un trailer scurt şi la obiect.



Rape Zombie: Lust of the Dead

Tot un film cu zombi dar realizat într-un stil ce combină sex, arte marţiale, oroare şi hectolitri de sânge, cu buget minim. Un soi de umor în care niponii excelează dar care, în restul lumii, s-ar putea să fie mai puţin apreciat.




În final, iată un alt clip venit din Japonia şi despre care nimeni (în afară de japonezi) nu ştie despre ce este vorba! Care o fi subiectul acestui anime numit After School Midnighters în care un ecorşeu dansează cu scheletele pe o muzică insuportabilă iar iepuri lugubri se împuşcă pe holurile şcolii?