Pagini

28 martie 2012

Ce e galben cu pete negre şi face pe nebunul în junglă?

E Marsupilami, prietenul nostru marsupial. Detalii şi trailer după click:



Acum explicaţiile: Marsupilami (de la "marsupial", Pilou şi "ami" - prieten) este un simpatic personaj de benzi desenate de provenienţă franceză, inventat în ianuarie 1959 de André Franquin pentru revista Spirou.

Este un marsupial (al cărui nume pseudo-ştiinţific este Marsupilamus fantasii sau Marsupilamus franquini) cu blană galbenă şi pete negre, dotat cu o coadă extrem de lungă.

Seria Marsupilami şi Fantasio a continuat cu succes până în 1968, când Franquin s-a apucat de altceva, dar a fost resuscitată în anii '80. Popularitatea personajului a dus la realizarea a două serii de animaţie şi a unui joc video. Există şi un asteroid, 98494, ce primit numele acestui marsupial simpatic.



Şi succesul lui nu s-a limitat numai la Franţa, aventurile lui fiind traduse în germană, olandeză, spaniolă şi portugheză. Un succes cam circumscris Europei de Vest dar un succes serios din moment ce albumele cu Marsupilami s-au vândut în peste 3 milioane de exemplare.

Abia anul acesta însă, simpaticul marsupial devine personajul unui lung-metraj franco-belgian, Sur la piste du Marsupilami, regizat de Alain Chabat (Asterix şi Obelix: Misiunea Cleopatra), având în rolurile principale pe Jamel Debbouze (Amelie, Asterix), Fred Testot şi Lambert Wilson (Merovingianul din Matrix).

Filmul va avea premiera în Franţa pe 4 aprilie 2012.