Pagini

28 martie 2012

Cine era să joace în 'Stăpânul inelelor'

Ce aţi zice de o versiune cu Gladiatorul, John McClane, căpitanul Picard şi Ziggy Stardust?

Dacă primele opţiuni pentru actori ale lui Peter Jackson s-ar fi împlinit atunci Stăpânul inelelor nu ar mai fi semănat deloc cu ceea ce ştiţi! Fiindcă rolurile principale ar fi putut fi interpretate de cu totul alţi actori decât cei care au devenit celebri ca hobbiţi, elfi şi oameni.

Astfel, Frodo Baggins era cât pe ce să fie jucat de Jake Gyllenhaal (Prinţul din Persia) care a fost unul dintre cei 150 de tineri care au dat audiţii pentru rol. Şi Dominic Monaghan, interpretul lui Merry, a candidat la rolul lui Frodo.

Aragorn era cât pe ce să fie jucat de Mr. Gladiator însuşi, Russell Crowe, pe care l-ar fi dorit Peter Jackson. Crowe a refuzat din cauza altor filmări.
A urmat pe listă Daniel Day-Lewis care, şi el, a refuzat rolul în vreme ce Vin Diesel a fost refuzat.
În cele din urmă, a fost selectat Stuart Townsend, Lestat din Regina damnaţilor. Stuart a participat vreme de câteva săptămâni la filmări (vezi foto) dar, în cele din urmă, a renunţat, fără a se şti bine de ce. Versiunea oficială spune că era cam prea tânăr pentru rol. După el, Peter Jackson a apelat la un actor mai puţin cunoscut, danezul Viggo Mortensen.

Când s-a anunţat pentru prima oară că Peter Jackson vrea să adapteze trilogia lui Tolkien, Sean Connery a fost arătat ca un posibil interpret al vrăjitorului Gandalf. Dar Mr. Bond a refuzat, pe motiv că nu a înţeles "plotul".
Scenariul nu prea i-a fost pe plac nici lui Patrick Stewart (căpitanul Picard) care ar fi preferat alt rol (nu a precizat care). Până să ajungă la Ian McKellen, Peter Jackson s-a gândit serios şi la Sam Neill care se remarcase în rolul titular în excelenta mini-serie fantasy de pe Hallmark, Merlin.

Liam Neeson a refuzat să îl joace pe Boromir iar Bruce Willis s-a declarat interesat. Rolul i-a revenit lui Sean Bean care şi-a mai trecut în palmares o moarte eroică.

Celebrul David Bowie, cu aparenţa lui de extraterestru, a fost interesat să îl joace pe seniorul elf Elrond. De data aceasta, Jackson a fost cel care a refuzat spunând: "E cam inconfortabil să ai un personaj faimos şi iubit în coliziune cu un star faimos". Serios? Bowie a jucat un rol de rege al gnomilor în Labyrinth, un fantasy realizat de studuiourile Muppets în anii '80.