Pagini

28 martie 2012

La o parte, Harry Potter! Vine 'Ucenicul vraciului'!

UPDATE: O primă imagine din film! În sfârşit, au început filmările la prima adaptare a popularei serii scrise de Joseph Delaney.

UPDATE: Cei de la Legendary Pictures au dat publicităţii un prim concept art prezentând, se pare, pe ucenic şi pe vraci în drum spre casa acestuia.

Ucenicul vraciului a apărut în siajul succesului de librărie a lui Harry Potter şi, încă de la primul volum, s-a dovedit a fi o serie demnă de urmărit.
 
Acţiunea cărţilor britanicului Joseph Delaney se petrece în Anglia sec. al XVII-lea, proaspăt ieşită din Evul Mediu dar bântuită de războaie civile şi clanuri de vrâjitoare demonice.

Împotriva acestora din urmă luptă vraciul Gregory şi tânărul lui ucenic, Tom Ward, iar povestea capătă deseori accente horror care, cu siguranţă, au făcut deliciul tinerilor cititori şi i-au îngrozit pe părinţi.

Studiourile Warner Bros au pus ochii de multă vreme pe această serie dar nu s-au grăbit să o aducă pe marile ecrane.

Însă, pe 19 martie, au început filmările la primul film după aceste cărţi, film al cărui titlu a fost schimbat în Seventh Son / Al şaptelea fiu. Iar numele prezente pe generic dau de înţeles că Warner Bros mizează mult pe aceste Cronici Wardstone, deşi nu pare a avea încredere că poat deveni un fenomen mondial.

Regizor este rusul Serghei Bodrov (realizatorul popularului Mongol) iar din distribuţie fac parte Jeff Bridges (Tron, Iron Man) în rolul vraciului Gregory, nominalizata la Oscar În sfârşit, au început filmările la prima adaptare a popularei serii scrise de Joseph Delaney.

Filmul ar trebui să ajungă în cinematografe în februarie anul următor.

Cunoscută sub numele de Cronicile Wardstone, seria lui Joseph Delaney a fost publicată şi în româneşte de Corint Junior, siglă sub care au apărut până acum opt cărţi, urmând ca anul acesta să fie publicată Sîngele vraciului, carte urmată de un nou roman în 2013.

În Sângele vraciului, Tom și maestrul său se vor confrunta cu vrăjitoarele din Transilvania care vor să readucă la viață pe Siscoi, un idol vampiric. Mai multe date găsiţi aici.