Pagini

27 martie 2012

Cum vede dl. Data viitorul seriei 'Star Trek'

Puteţi să-l credeţi, e cel mai perfecţionat robot din galaxie!

Şi, fiindcă în 2012 se împlineşte un sfert de secol de la
debutul mult-iubitei serii Star Trek - Generaţia următoare, actorul Brent Spiner, interpretul androidului Data, a stat de vorbă cu cei de la Trek Movie, oferind părerea lui asupra mai multor chestiuni printre care şi viitorul celebrei francize.

Între timp, "generaţia următoare" s-a transformat în "vechea generaţie" iar Spiner - a cărui întreagă carieră a fost dedicată filmului SF - a împlinit 63 de ani.

Veterani: Jonathan Frakes şi Brent Spiner, la o vârstă calculată în ani-lumină
În afară de Star Trek, a mai jucat în rolul dr. Okuna în Ziua Independenţei, un rol popular printre fani, şi a bifat un număr uriaş de apariţii în diverse seriale şi programe TV, toate de mică întindere.

În prezent, el apare în Fresh Hell, o serie comică făcută pentru web, în care joacă o versiune a sa, un actor care încearcă să-şi refacă cariera după ce a căzut în uitare. Puteţi vedea episoade aici.

În ce priveşte rolul care l-a făcut celebru, Brent Spiner este foarte satisfăcut că androidul Data a murit eroic în Star Trek Nemesis, ultimul film pentru marele ecran ce i-a avut ca eroi pe membrii "Generaţiei următoare".


"Am fost unul dintre susţinătorii morţii lui fiindcă aceasta moarte avea sens", afirmă Spiner. "Fusesem anunţaţi că acesta va fi ultimul nostru film. Am încercat să explic, fără succes, fanilor că şi celelalte personaje erau moarte din punctul de vedere al studiourilor Paramount. Aşa că, de ce să nu faci un final emoţionant pentru acest erou, în loc să laşi un sfârşit deschis, fără să ştii ce va urma?".

Spiner nu crede că moartea lui Data a fost una dintre problemele care au dus la eşecul comercial al lui Nemesis: "Nu e vorba de calitatea filmului, oamenii merg tot timpul la filme proaste. Cred sincer că, în perioada când a fost lansat Nemesis, fanii se săturaseră de noi".

 
Cât despre noua tinereţe de care se bucură franciza Star Trek după ce a fost "rebootată" cu succes de J.J. Abrams, Spiner se declară încântat şi spune că va vedea cu siguranţă şi cel de al doilea film din serie.

De asemenea, el este convins, la fel ca foarte mulţi fani, că următoarea mişcare a studiourilor Paramount va fi să "rebooteze" şi Generaţia următoare, în stilul lui Abrams, cu o nouă generaţie de actori. Dar crede că viitorul celebrei francize ar trebui să fie altul.

"Cred că o refacere a Generaţiei următoare este previzibilă", este de acord Spiner. "Nu văd Star Trek sfârşindu-se vreodată. Dar cred că ar fi mai bine dacă realizatorii ar duce seria şi mai departe în viitor, dincolo de ce am făcut noi sau seria originală, Voyager şi Deep Space, şi să continue saga. Nu sunt atât de încântat de această direcţie spre trecut a lui Star Trek fiindcă, astfel, se transformă în istorie în loc de viitor.