Pagini

27 martie 2012

Fraţii Wachowski pregătesc urmaşul lui 'Matrix'

Pentru noul lor film SF de acţiune, ei şi-au cumpărat cu soldăţel GI Joe şi pe rivala Lebedei negre.


Poate că nu au fost atât de vizibili în ultimii ani însă celebrii fraţi Wachowski, autorii trilogiei Matrix, lucrează de zor la o nouă serie SF care ar trebui să reînvie gloria legendarei lor trilogii.

Noul film - ale cărui filmări stau să înceapă cât de repede pentru o premieră programată, în principiu, pentru 2013 - se numeşte Jupiter Ascending. Nu se ştie desrpe ce va fi vorba, dar site-ul Deadline anunţă că va fi "cea mai mare franciză SF de acţiune de la Matrix încoace".

Ieri, 27 martie, s-a anunţat că fraţii Wachowski şi-au găsit interpreţii rolurilor principale pentru această nouă franciză. Ei sunt Channing Tatum (GI Joe, 21 Jump Street) şi Mila Kunis (Black Swan, Cartea lui Eli). Doi actori tineri ale căror stele sunt în urcare pe firmamentul hollywood-ian: unul devine un convingător star al filmelor de acţiune, cealaltă o actriţă din ce în ce mai respectată.

Ce au mai făcut fratele şi sora

În anii de după Matrix, fraţii Wachowski s-au retras şi mai mult din lumina reflectoarelor. S-au profilat ]n mai mare măsură pe produs filme, iar unul dintre ei, Larry, şi-a făcut o operaţie de schimbare de sex, devenind Lana Wachowski.

Andy, Adriana Huffington şi Lana Wachowski

Sigurul film regizat de ei a fost Speed Racer, în 2008, un excelent şi inventiv (şi lejer bizar) film pentru copii, din păcate neînţeles de public.

După, cei doi au încercat să vândă proiectul unui film despre doi soldaţi gay din Irak, fără a reuşi.

Au acceptat însă să realizeze Cloud Atlas, o dramă SF istorică, bazată pe romanul omonim al lui David Mitchell, un film descris, atenţie, astfel: "o istorie epică a umanităţii în care acţiunile şi conseciinţele vieţilor noastre au un impact considerabil în trecut, prezent şi viitor, făcând ca un sulfet să fie transformat din ucigaş în salvator iar un simplu act de bunătate să aibe efecte prin timp cât să inspire o revoluţie".

Acest film, realizat din segmente, este regizat în colaborare cu germanul Tom Tykwer (Run, Lola, Run) şi îi are în rolurile principale pe Tom Hanks, Hugh Grant, Halle Berry, Susan Sarandon şi Hugo Weaving. Cei mai mulţi bani au venit de la nemţi, de aceea Cloud Atlas este considerat de mulţi drept prima încercare germană de blockbuster.

Cloud Atlas va fi lansat pe marile ecrane în toamna acestui an. Vedeţi mai jos două imagini conceptuale folosite la preproducţia filmului.