Pagini

22 martie 2012

Ministerul Informaţiei anunţă: '1984' va fi adaptat din nou

Artistul care a desenat un poster celebru pentru Obama vrea să vadă o versiune "actualizată" a distopiei lui George Orwell. Big Brother vă oferă informaţii şi filme după click.


Hollywood Reporter anunţă că o nouă adaptare a celebrului roman al lui George Orwell ar putea ajunge pe marile ecrane prin eforturile caselor de producţie Imagine Entertainment şi LBI Entertainment.

Noul 1984 va fi, se pare, o adaptare modernă (că tot se face mare tam-tam pe noua societate de tip Big Brother în care trăim) a acestei distopii scrise de Orwell în 1948. Actualul proiect pare să fi fost iniţiat de Shepard Fairey, artistul stradal care a realizat celebrul poster "Hope" pentru campania lui Barack Obama.

Deocamdată, producătorii sunt în căutarea celor mai potriviţi scenarişti pentru o nouă abordare a romanului lui Orwell şi, prin urmare, nu se ştie când acest film ar putea avea premiera.

Până acum, romanul a mai avut parte de câteva adaptări la televiziune şi cinema.

1953 - o piesă televizată de postul american CBS.
 
1954 - o adpatare TV realizată de BBC care, la vremea respectivă, a stârnit controverse şi interpelări în Parlamentul britanic, dar care este considerată una dintre cele mai bune 100 de producţii TV britanice din sec. al XX-lea. În rolurile principale: celebrii Peter Cushing şi Donald Pleasance. O puteţi urmări în întregime mai jos, graţie unui binefăcător care a postat-o pe YouTube.



1956 - Film TV britanic realizat "aproximativ" pe baza cărţii, cu Donald Pleasance şi Michael Redgrave în rolurile principale. Retras de pe ecrane în scurtă vreme la cererea urmaşilor lui Orwell.

1984 - cea mai celebră adaptare, un excelent film semnat de Michael Radford, cu John Hurt, Richard Burton (ultimul lui rol) şi Suzanna Hamilton în rolurile principale.