Pagini

22 martie 2012

'Battlestar Galactica: Blood & Chrome' - va fi sau nu serial TV?

La o zi după ce un prim trailer la acest prequel pentru popularul serial Galactica a apărut pe net, postul SyFy s-a simţit obligat să facă nişte precizări iar veştile nu sunt chiar bune.

Pe scurt, s-ar zice că SyFy nu prea ştie ce să scoată bani din acest prequel şi, după ce fanii s-au entuziasmat, postul TV american vine şi spune că nu va fi niciun serial.

Battlestar Galactica: Blood & Chrome există ca proiect încă din 2010, de pe vremea când se spera că serialul Caprica va reuşi să înlocuiască uriaşul succes care a fost Battlestar Galactica. Pe vremea aceea, SyFy dăduse comandă de un episod pilot de două ore.

Blood & Chrome prezintă aventurile prin care trece tânărul William Adama, ofiţer în cadrul trupei coloniale, în timpul celor 10 ani de război cu cylonii. Şi, dacă ar fi să ne luăm după ce am văzut în "trailer", am putea să ne imaginăm că noua film sau serie va fi mult mai axat pe acţiune şi bătălii spaţiale.

Iniţial, SyFy s-au gândit să facă din Blood & Chrome o serie pentru web după care au aşteptat să vadă pilotul. Acest lucru a fost posibil abia în noiembrie anul trecut, din cauza multelor efecte speciale care trebuiau finisate.

Acum că au văzut pilotul, cei de la SyFy spun că nu, nu dau bani pentru un întreg serial TV. Dar Battlestar Galactica: Blood & Chrome va fi totuşi o serie difuzată numai pe net, ceea ce înseamnă automat un buget mult mai mic. Asta după ce şefii postului au stat şi au calculat câteva luni cum ar putea ca acest serial să fie şi profitabil financiar...

Ca veni vorba... cică ceea ce s-a văzut pe net şi am postat ieri nu este un trailer propriu-zis ci doar un "demo" neoficial, care nu era destinat publicului, motiv pentru care a şi fost retras de pe unde a fost postat. Ca o consolare însă, postez mai jos cele câteva desene conceptuale care au fost oferite publicităţii.