Pagini

28 septembrie 2010

Avatarul albastru al lui George Lucas se dezlantuie in "Clone Wars"

Eroul celui de al patrulea episod din noul sezon din Clone Wars este nimeni altul decit George Lucas sau, ma rog, avatarul animat si albastru al acestuia. Astfel, cei care vor urmari episodul difuzat in aceasta vineri vor avea parte de o poveste din underground-ul interlop de pe Coruscant, cu ucenicul Jedi Ashoka Tano ajutind-ul pe baronul Papanoida sa isi recupereze copii rapiti.

Baronul Papanoida, un personaj de fundal ,si-a facut aparitia vreme de citeva secunde in Razbunarea Sith (in scena spectacolului de opera) si a fost interpretat de insusi regizorul George Lucas, bine deghizat si vopsit intr-un albastru demn de Avatar-ul lui James Cameron. "Aparitia mea pe ecran a fost doar pentru distractie, am acceptat la rugamintea copiilor mei". a declarat Lucas. "Aparitia in Clone Wars are mai multe avataje, primesc astfel un rol important dar nu trebuie sa joc efectiv si nici sa ma mai machiez".

Avatarul lui Lucas apare in episodul de vineri seara alaturi de avatarele celor trei copii ai lui (Amanda, Katie si Jett) dar nici unul dintre ei nu "joaca" efectiv. Chiar si "vocile" lor au picat in sarcina actorilor obisnuiti ai seriei, cum ar fi Corey Burton (Contele Dooku, Cad Bane). Spre deosebire de film, animatia permite ca personajul lui Lucas sa fie transformat de realizatori intr-un adevarat action-hero.

"A fost o situatie de-a dreptul suprarealista", spune regizorul/producator David Filoni, "tipul de pe ecran statea in timpul filmarilor pe un scaun, linga mine". si, as adauga eu, semna in acelasi timp listele de salarii.