Pagini

27 septembrie 2010

Harlan Ellison si-a anuntat decesul

Celebrul scriitor Harlan Ellison, unul dintre cei mai mari autori de SF in viata, a anuntat ca va participa pentru ultima oara la o conventie de gen - la MadCon 2010, care se desfasoara in orasul Madison, Wiscounsin.
"Adevarul este ca sint pe moarte", a declarat Ellison publicatiei The Daily Page. "Am inceput sa simt inca din ianuarie ca sfirsitul se apropie. La vremea respectiva acceptasem deja sa particip la conventie".
In interviul din The Daily Post, Ellison a gasit si puterea sa faca haz de anuntata sa disparitie: "Va fi cea mai mare conventie din istorie fiindca, niciodata pina acum, la nici o conventie, un invitat nu a murit in timp ce distra participantii. Singura exceptie ar fi moartea lui Patrick Throughton la o conventie Dr. Who dar el a decedat in culise, nu pe scena".

Ellison, in virsta de 76 de ani, este una dintre cele mai importante personalitati ale science-fiction-ului american din toate timpurile. Scriitor, critic si autor de antologii importante, a primit de mai multe ori premiile Hugo, Nebula si Edgar pentru antologiile si scrierile sale. De asemenea, Harlan Ellison este si unul dintre scriitorii americani ce au avut o lunga si fructuoasa colaborare cu Hollywood-ul si televiziunea. Este autorul scenariului celui mai apreciat episod al seriei originale Star Trek, The City on the Edge of Forever, si a fost consultant pentru serialul Babylon 5.