Pagini

29 septembrie 2010

Trent Reznor de la Nine Inch Nails face un serial SF pentru HBO

Liderul formatiei Nine Inch Nails, celebrul Trent Reznor, lucreaza la un serial de televiziune pentru postul HBO inspirat din subiectul albumului sau concept din 2007, Year Zero. Reznor a inceput sa negocieze cu HBO inca de acum doi ani dar, in ultima perioada, discutiile se pare au dat roade. Year Zero (care a fost deja adaptat ca joc) ar putea fi realizat cu bani de la BBC Worldwide Productions iar scenaristul/regizorul Daniel Knauf (Carnivale) a inceput deja sa scrie episodul pilot.

Year Zero, al saselea album al lui Nine Inch Nails, s-a nascut din frustrarea lui Reznor fata de politica lui Bush si din saturatia lui fata de abordarile traditionale ale "muzicii de protest". Reznor a compus un album conceptual - "soundtrack al unui film care nu exista", spune el - care prezinta o viziune distopica a viitorului din 2022, viziune din care nu lipsesc atacuri bioteroriste in SUA, un razboi nuclear cu Iranul si restringerea libertatilor americane de catre un asa-numit Birou al Moralitatii. "Ce e inspaimintator e ca nimic din aceasta poveste nu suna exagerat", comenta, la vremea respetiva, un editorialist al ziarului The Hartford Courant.

Albumul face parte dintr-un proiect mai vast care, sub titlul Year Zero, reuneste pe linga discul propriu-zis si un album de remix-ur si un joc de tip ARG (Alternate Reality Game - o naratiune interactiva ce foloseste ca platforma lumea reala, lasindu-se influentata de ideile si actiunile participantilor) care a dezvoltat povestea albumului folosindu-se de site-uri, mesaje telefonice preinregistrate si mesaje murale.

Lansat in aprilie 2007, discul s-a vindut in 187.000 de exemplare, a fost bine primit de critici si fani si a fost insotit de doua single-uri, Survivalism si Capital G.

Pina la debutul TV al noului serial, vizionati unul dintre cele mai bune clipuri Nine Inch Nails, The Perfect Drug (scris pentru banda sonora a filmului Lost Highway al lui David Lynch), regizat de Mark Romanek si inspirat de desenele lui Edward Gorey.
Sursa: L.A. Times